El akarom hagyni az antidepresszánsomat. Mondtam doktoromnak de azt mondja nem. Mit tegyek?
Több mint egy éve szedek brintellixet és le akarom tenni mert meggyógyultam és nem akarom szedni. Doktorom kérdezi mútkor van e még gyógyszerem mondom neki hogy van de nem kell az már nekem. Erre elkezdi hogy Ő az orvos majd tudja mikor lehet abbahagyni nekem még olyan súlyos tüneteim vannak hogy évekig kell szednem. Nem szóltam erre semmit de nem fogom szedni mert már elegem van belőle hogy ilyen trágyán élek amikor még harminc se vagyok és jó már az életem nagyjábó!
Vélemények? Csak nem fog hiányozni úgy tudom nem lehet fügeni antidepresszánstól. Tanácsokat várok hogy szokjak le. 20 mg-s a tabletám!
Nézd, értelmesen kell beszélni az orvossal, hogy sok a mellékhatása a gyógyszernek, ez sem elég jó, de annak semmi jó vége nem lesz, ha letojod a szakvéleményt és egyik pillanatról a másikra elhagyod a gyógyszered.
Ne haragudj, de az, hogy most jól érzed magad valószínű, hogy pont a gyógyszerednek a következménye, és valószínű, hogy visszaesel amint elhagyod a szedését, és tekintve az, hogy veszélyes voltál magadra (és esetleg másokra) korábban, nem hiszem, hogy kockáztatni kellene.
Nem hiszem, hogy ciki lenne az, ha valakinek gyógyszert kell szednie, ez se különb mint mondjuk a cukorbetegség. Attól még, hogy valaki nem inzulinozza magát, vagy nem szedi a gyógyszerét, attól még sajnos a probléma és a betegség nem tűnik el.
Nem a legenyhébb gyógyszert szeded, ezt nem tudom, miből gondoltad.
Ha csak úgy hirtelen elhagyod a gyógyszert egyik napról a másikra, akkor felborul az az egyensúly a szervezetedben, amit a gyógyszer létrehozott, és amit a gyógyszer tart fenn, és sírógörcsöktől kezdve az öngyilkossági gondolatokig mindenfajta tünetet produkálhatsz. Ezért mondtam, hogy először csak azt kérd az orvostól, hogy cserélje valami enyhébbre.
A gyógynövényekkel kapcsolatban meg azt tudom mondani, hogy lehet, hogy szép zöldek, de a legtöbb gyógynövény azért gyógyhatású, mert ugyanolyan erős hatóanyagokkal bírnak, mint a gyógyszerek. Nincs különbség a lényeget tekintve.
És ráadásul egy csomó gyógyszert gyógynövényből készítenek...
Szóval ha változtatni akarsz a terápián azt kizárólag az orvossal egyetértésben tedd meg, semmiképpen se nélküle! Bízz benne, ha sikerült beállítania már egyszer egy olyan gyógyszert, amitől jobban lettél.
Ha jobban tudod, mi a helyzet veled, minek jársz orvoshoz?
Tedd le a gyógyszert, meglátod, pillanatok alatt visszaesel.
Nem vagy már óvodás, de mégis gyerekesebben kezeled a helyzeted, mint egy ötéves.
Ne szedd!!!
Miért írjátok neki, hogy a doki jobban tudja, meg hasonló?
A francokat tudja. Neki csak az a lényeg, hogy minél több gyógyszert írjon ki, ebből lesz neki az üdülése.
A másik, meg az, hogy a betegek adják neki a biztos megélhetést, tehát minél több van, annál jobb neki. A legjobbak meg azok akikkel évekig szedetheti a bogyókat.
18-as
Sőt a fogorvosok is direkt kilazítják a jó fogakat is, tudtad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!