Mi lehet a gondom? Mi lett velem? Már a munkám is veszélybe került miatta.
Ilyen voltam régen:
Minden olyan tantárgy, amit megérteni kellett (matek, fizika...) nagyon jól ment. Még úgy is, h otthon sosem tanultam. Még a házikat sem csináltam meg. Csak figyeltem órán, és mindig simán írtam 4-es dolgozatokat. Természetesen a magolós tantárgyak sosem mentek, mert lusta voltam tanulni rájuk. Piszok jól sakkoztam is. :)
Mostanság a munkahelyemen:
Figyelmetlen vagyok, nem veszem észre a legfeltűnőbb hibákat sem. Elindulok valahova, de közben elfelejtem hogy hova is indultam. A saját dolgaimat széthagyom, és utána pedig a keresésükből állok ki. Mert nem emlékszem rájuk, h hol használtam őket. Egy apró probléma leköt, és közben semmit de semmit nem veszem észre. Nem tudom visszaemlékezni, h pl két három perce mit csináltam. Mintha nem is én lettem volna, kikapcsolna az agyam. Mitha robot üzemmódra váltanék.
Ez mostanság már addig fajult, h elkezdtem félteni az állásom is, hisz a felsoroltak miatt sokat hibázom is, ez már sajnos a főnökeimnek is feltűnt. Pedig korábban én voltam az egyik legmegbízhatóbb munkaerő.
Mi történhetett velem? Mi lehet az oka?
A magánéletemben nincs semmi nagy változás, szingli vagyok már jó ideje, keresem az igazit. :)
Mintha elbutultam volna, pedig csak 29 vagyok.
Köszönöm a segítségeket, tanácsokat elôre is!
Rendszeres alkohol fogyasztás?
(Bocs, de a leggyakoribb oka az ilyen jellegű problémáknak.)
Évente kb 2x iszom. Nyaraláskor meg szilveszterkor. De akkor is mértékkel.
Dohányozni is csak alkalmanként kevesebb mint havi egy doboz.
Igen, mint írtam is a munkahelyem is veszélybe került.
Nálunk a munkahelyen évente kell vérvizsgálatra járni. Nyáron voltam, és mindent rendben találtak.
A vitaminhiányra én is gondoltam, szedek multivitamint, halolajat, + c vitamint, lecitint is. De nem igazán segítettek. Nem javult a dolog.
Neked milyen tünetek voltak?
Neurológiára kell beutaló? Először a háziorvoshoz kell fordulnom? Sajnos nagyon tanácstalan vagyok
3-as vagyok. A táplálkozásod milyen? A sok cukros, finomított szénhidrátos étel pl. felboríthatja az anyagcserét, az inzulintermelést, ami elindít egy kaszkádot, és végül ilyen fásultságot, memóriaproblémákat is okozhat. Sportolni szoktál-e? Elég áldásos hatása van minden szempontból, megérne egy próbát, ha esetleg nem szoktál rendszeresen.
Nekem olyan szintig fajult ez, hogy már a gondolataim is szétesettek lettek, és kicsit beszűkült a gondolkodásom. Elég alattomosan lassan alakult ki a dolog, először csak fáradtsággal, memóriaproblémákkal, aztán már a mindennapi teendőimben is korlátozott ez a dolog, és szinte átcsapott valamiféle pszeudodemens állapotba.
Neurológiára beutaló kell, szóval először mindenképp fordulj a háziorvoshoz, már csak azért is, hátha van tippje, mi állhat a hátterében.
A szorongással csak ráerősítesz a figyelmetlenségre, szóval valamilyen módon próbálj nyugis maradni. Relaxálhatsz, meditálhatsz, citromfű teázhatsz :)
Régebben sokat sportoltam. Mostanra már semmi energiám sincs hozzá. Havi 3x szoktam focizni, de azt is csak azért mert le van beszélve és szükséges h én is mennyek a létszám miatt. Egyébként kedvem sincs hozzá.
A táplálkozásom nem jó, de sosem volt az. Általában szenvicseken, péksütiken élek. De ez gyerekkorom óta így van
Ha nincs kedved és erőd, eleinte erőltesd, aztán meglátod, egy idő után szokássá válik, és örömmel fogod csinálni. Csak nekiállni nehéz :)
Nos, én is gyerekkorom óta így táplálkoztam, és mostanra sínylette meg a szervezetem. Lehetséges, hogy a tiéd is megelégelte. Szerintem próbálj meg egészségesebben táplálkozni és sportolni (de főleg utóbbit nyüstöld), aztán nézd meg, néhány hónap után van-e javulás.
Máshoz sincs kedved, vagy ez csak a sporttal van így?
Semmihez sincs. Mostanság mindent halogatok. Ha lefekszem tv-zni szinte azonnal elálmosodom és napszaktól függően el is alszom.
Mondjuk ebben az is közrejátszhat, h 3 műszakban dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!