Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a gondom? Mi lett...

Mi lehet a gondom? Mi lett velem? Már a munkám is veszélybe került miatta.

Figyelt kérdés

Ilyen voltam régen:

Minden olyan tantárgy, amit megérteni kellett (matek, fizika...) nagyon jól ment. Még úgy is, h otthon sosem tanultam. Még a házikat sem csináltam meg. Csak figyeltem órán, és mindig simán írtam 4-es dolgozatokat. Természetesen a magolós tantárgyak sosem mentek, mert lusta voltam tanulni rájuk. Piszok jól sakkoztam is. :)

Mostanság a munkahelyemen:

Figyelmetlen vagyok, nem veszem észre a legfeltűnőbb hibákat sem. Elindulok valahova, de közben elfelejtem hogy hova is indultam. A saját dolgaimat széthagyom, és utána pedig a keresésükből állok ki. Mert nem emlékszem rájuk, h hol használtam őket. Egy apró probléma leköt, és közben semmit de semmit nem veszem észre. Nem tudom visszaemlékezni, h pl két három perce mit csináltam. Mintha nem is én lettem volna, kikapcsolna az agyam. Mitha robot üzemmódra váltanék.

Ez mostanság már addig fajult, h elkezdtem félteni az állásom is, hisz a felsoroltak miatt sokat hibázom is, ez már sajnos a főnökeimnek is feltűnt. Pedig korábban én voltam az egyik legmegbízhatóbb munkaerő.

Mi történhetett velem? Mi lehet az oka?

A magánéletemben nincs semmi nagy változás, szingli vagyok már jó ideje, keresem az igazit. :)

Mintha elbutultam volna, pedig csak 29 vagyok.

Köszönöm a segítségeket, tanácsokat elôre is!

#munka #butulás #dekoncetráció
2016. okt. 25. 16:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Rendszeres alkohol fogyasztás?

(Bocs, de a leggyakoribb oka az ilyen jellegű problémáknak.)

2016. okt. 25. 17:34
 2/11 A kérdező kommentje:

Évente kb 2x iszom. Nyaraláskor meg szilveszterkor. De akkor is mértékkel.

Dohányozni is csak alkalmanként kevesebb mint havi egy doboz.

2016. okt. 25. 17:41
 3/11 anonim ***** válasza:
Okozhatja valamilyen vitaminhiány is, hormonális és anyagcserebetegségek, de lehet akár depresszió jele is. Esetleg csináltass egy vérvételt, ott egyből kiderül, ha pl. vashiány okozza, plusz ha zavarja a mindennapi életviteledet a dolog, akkor keress fel egy neurológust. Én is hasonló, talán ennél még súlyosabb problémákkal küzdök, és nálam pl. depresszió és hormonális probléma okozza a dolgot.
2016. okt. 25. 19:11
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, mint írtam is a munkahelyem is veszélybe került.

Nálunk a munkahelyen évente kell vérvizsgálatra járni. Nyáron voltam, és mindent rendben találtak.

A vitaminhiányra én is gondoltam, szedek multivitamint, halolajat, + c vitamint, lecitint is. De nem igazán segítettek. Nem javult a dolog.

2016. okt. 25. 19:21
 5/11 A kérdező kommentje:

Neked milyen tünetek voltak?

Neurológiára kell beutaló? Először a háziorvoshoz kell fordulnom? Sajnos nagyon tanácstalan vagyok

2016. okt. 25. 19:23
 6/11 A kérdező kommentje:
Mostmár szorongásom is van, mert félek dolgozni is menni. Mivel nem tudom, h mit fogok most elhibázni, illetve tudom, h már sokkal kevésbé bíznak bennem a kollégák is. Én pedig fontosnak tartom, h megfeleljek az elvárásoknak.
2016. okt. 25. 19:27
 7/11 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. A táplálkozásod milyen? A sok cukros, finomított szénhidrátos étel pl. felboríthatja az anyagcserét, az inzulintermelést, ami elindít egy kaszkádot, és végül ilyen fásultságot, memóriaproblémákat is okozhat. Sportolni szoktál-e? Elég áldásos hatása van minden szempontból, megérne egy próbát, ha esetleg nem szoktál rendszeresen.

Nekem olyan szintig fajult ez, hogy már a gondolataim is szétesettek lettek, és kicsit beszűkült a gondolkodásom. Elég alattomosan lassan alakult ki a dolog, először csak fáradtsággal, memóriaproblémákkal, aztán már a mindennapi teendőimben is korlátozott ez a dolog, és szinte átcsapott valamiféle pszeudodemens állapotba.

Neurológiára beutaló kell, szóval először mindenképp fordulj a háziorvoshoz, már csak azért is, hátha van tippje, mi állhat a hátterében.

A szorongással csak ráerősítesz a figyelmetlenségre, szóval valamilyen módon próbálj nyugis maradni. Relaxálhatsz, meditálhatsz, citromfű teázhatsz :)

2016. okt. 25. 19:41
 8/11 A kérdező kommentje:

Régebben sokat sportoltam. Mostanra már semmi energiám sincs hozzá. Havi 3x szoktam focizni, de azt is csak azért mert le van beszélve és szükséges h én is mennyek a létszám miatt. Egyébként kedvem sincs hozzá.

A táplálkozásom nem jó, de sosem volt az. Általában szenvicseken, péksütiken élek. De ez gyerekkorom óta így van

2016. okt. 25. 19:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha nincs kedved és erőd, eleinte erőltesd, aztán meglátod, egy idő után szokássá válik, és örömmel fogod csinálni. Csak nekiállni nehéz :)

Nos, én is gyerekkorom óta így táplálkoztam, és mostanra sínylette meg a szervezetem. Lehetséges, hogy a tiéd is megelégelte. Szerintem próbálj meg egészségesebben táplálkozni és sportolni (de főleg utóbbit nyüstöld), aztán nézd meg, néhány hónap után van-e javulás.

Máshoz sincs kedved, vagy ez csak a sporttal van így?

2016. okt. 25. 20:00
 10/11 A kérdező kommentje:

Semmihez sincs. Mostanság mindent halogatok. Ha lefekszem tv-zni szinte azonnal elálmosodom és napszaktól függően el is alszom.

Mondjuk ebben az is közrejátszhat, h 3 műszakban dolgozom.

2016. okt. 25. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!