Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Frontint írtak, sosem szedtem...

Frontint írtak, sosem szedtem még. Milyen hatásra számíthatok?

Figyelt kérdés

0,25-öset, de azt mondták, felezzem, ha erősnek érzem. Háziorvos szerint ha nem tudok elaludni, ne kínlódjak, nyugodtan vegyem be. Ha nem rendszeresen szedem, nem veszélyes.

Tudni kell rólam, hogy enyhe bipoláris zavarom van, de a terapeuta szerint nagyon jól boldogulok ennek ellenére és amíg a munkámban és hobbimban ki tudom pörögni magam, nem kell gyógyszer. Az elalvás viszont állatira nehezen megy, ide gondoltam a Frontint.

Állandóan pörgök mostanában, nem igazán érzek álmosságot, hétvégén fent vagyok reggel 7-8-ig is, akkor kb vége, jön egy hirtelen álmosság és el is alszom 10 perc alatt. Ez nálam a természetes állapot.

De ha dolgozom, akkor ugye ezt nehéz így csinálni, még úgy is hogy délutánra járok és elég délben felkelnem.

Hiába fekszem le mondjuk 2-kor, magamtól nem bírok elaludni, Csak amikor már kimerülök és fejbecsap az álmosság kora reggel.

Ha befeszek mondjuk egy Frontint éjfélkor, mire számítsak? mennyi idő múlva lesz hatása? Egy 0,25-ös tabletta fele mit okoz? Elalszok tőle vagy kevés ahhoz? Vagy olyan mintha innék egy sört vagy kettőt? Mihez hasonlítanátok? Tényleg olyan jó és hatásos gyógyszer?

Írtak fel régen Xanax SR-t, de azt se szedtem. Napi szinten vezetek, ráadásul egy nagy és erős, hátsókerekes autót. Attól is tartok kicsit hogy nagyon leszedálna és nem szeretném ha valami bajt okoznék. Ha csak este szedem, másnap délben van még hatása?

2016. okt. 23. 00:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Én csak alkalmanként szedtem, de erős hatást nem éreztem, ettől nem kell tartani szerintem. Amitől tartani kell az az, hogy rászoksz. Egy rokonom már brutális adagban szedni hosszú ideje és nem tud lejönni róla.
2016. okt. 23. 00:43
 2/3 Arnold901005 ***** válasza:

Szerintem egyénfüggő a hatás, van, aki meg sem érzi, amíg mást kiüt. Szerintem a legjobb, ha féllel kezdesz, ha nem elég, akkor még mindig emelheted egészig.

Engem kiütött (én is bipoláris zavaros vagyok).

Azzal vigyázni kell, hogy ne függj rá. Én már kezdtem úgy járni.

A hatást ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor álmos az ember. Legalábbis én kótyagos voltam tőle, nem tudom, más mit érez, vagy hogy Nálad milyen hatása lesz.

Az a legjobb szerintem, ha féllel kezdesz és ha valamivel kapcsolatban bizonytalan vagy, vagy mellékhatást észlelsz, akkor szólsz a dokinak.

Jobbulást!

2016. okt. 23. 03:56
 3/3 anonim ***** válasza:
A 0,25-öt nyugodtan szedheted. 15-20 perc alatt hat és pár óra után mindenképp eltűnik a hatása, tehát napközben nem fog befolyásolni semmit.
2016. okt. 23. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!