Terhesség alatti depressziót, hogyan lehet gyógyszerek nélkül kezelni?
Sikeresen elírtam elnézést
"Most"
Nem szép, de a nővéremen egy hatalmas leb...ás segített. Nem vagyok rá büszke, de kiabáltam, veszekedtem vele, a fejéhez vágtam az egészet, mikor már semmit nem akart tenni ellene. Elgondolkodott rajta, és egy hét múlva már ő hívott fel, hogy köszöni és segítsek neki kimászni belőle.
Ha neked nincs aki segítsen, akkor pszichológus, sos!!!
Nem értem minek depizel, ha a baba tervezett volt, akkor igenis örülni kell, hisz' életed legszebb időszaka következik!
Ezzel saját magaddal szúrsz ki és a gyereknek is ártasz.
Meggyőződésem, hogy a "terhesség alatti depresszióban" és a "szülés utáni depresszióban" szenvedőknek nem lélekpátyolgatás kell, hanem egy hatalmas fejmosás v 1-2 pofon, hogy észhez térjenek. Le lehet pontozni.
Először is kezdj el szedni vitaminokat, ha eddig nem tetted. Komplex vitamin és ásványianyag-kiegészítő kellene, D-vitamin, folsav, cink, B-vitamin legyen benne. Mellé valamilyen EPA-DHA tartalmú halolaj, ezek a babának is kellenek. Figyelj oda a táplálkozásodra, minél kevesebb műkaja (amiben E-k vannak), testsúlykilogramm x 2 g teljes értékű (állati) fehérje (a terhesség alatt többre van szükség, mint egyébként), napi 2-3 evőkanál egészséges zsiradék (extra szűz olivaolaj, kókuszzsír, vaj stb.), sok zöldség (napi 2-3 adag) és gyümölcs.
Ha ez megvan, sétálj sokat, legyél minél többet szabad levegőn, végezz kismamatornát (a jóga még jobb), ha van lehetőséged, meditálj vagy menj masszázsra.
Étvágyjavításra a gyömbérteát ajánlom, esetleg evés előtt közvetlenül egy deci friss citromlével és mézzel készített limonádét.
A rossz közérzet kihathat a babára, akár a szülésre is. Olvass olyan könyveket, amik a pozitív gondolkodással kapcsolatosak vagy amik szórakoztatnak, megnevettetnek. Gondolkodj, hogy tudnál az unalmas hétköznapokban másoknak jót tenni, és tűzd ki magadnak, hogy minden nap cselekszel valami jót. Elég, ha valamilyen apró dolog, nem kell megváltanod a világot.
huhh örülj hogy anya leszel nem kell az önsajnálat mert az csak még mélyebbre visz.
de ha tényéeg nagy a probléma akkor ezeket lehet szedni: citalopram, eszcitalopram, sertralin
nem javasolt fluoxetin és paroxetin. De menj el pszichiáterhez majd ő ír fel jót :)
"Elnézést kérek a 13:57-kor válaszolótól, de tudnod kell, hogy a szülés utáni depresszió a hirtelen hormonváltozásoktól van" - nem, attól van, hogy az anya valamiért nem vésődött be a gyerekére, így az ösztönvilágának egy része halottnak tekinti.
"Ezen minden kismamának át kell esnie és minél hamarabb felállni a saját- és a baba érdekében." - pontosan ezért közel sem minden kismama esik át rajta, csak azok, akiknél probléma volt a bevésődéssel (pl. mert szülés után elvették tőle a gyereket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!