Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan küzdhetném le a depress...

Hogyan küzdhetném le a depressziót alkohol és gyógyszerek nélkül?

Figyelt kérdés
Régebben egy életvidám srác voltam, de egy ideje folyamatosan csúszok lefelé. Már nincs kedvem se sportolni, se az emberek társaságához. Totál egyhangú vagyok és nem látok esélyt arra, hogy javuljanak az életkörülményeim. Régebben megpróbáltam megtenni mindent ezért, de sikertelenül és most már próbálkozni sincs kedvem. Csak egyre mélyebbre süllyedek, egyre gyakrabban iszok. Mit tudnék tenni? Sokszor eszembe jut az is, hogy élni sincs már kedvem. Gyógyszerezni azért nem akarok, mert félek, hogy rászokok, és ráadásul a problémáimat sem oldaná meg.

2013. ápr. 6. 20:10
 1/3 flowrider válasza:

szia!

én is depresszióval küszködök, és javaslom mindenképp az intenzív pszichoterápiát, és az antidepresszáns gyógyszert. Én ezt a kettőt alkalmazom, és 1 hónap alatt már látható eredménye van. Sajnos erőt kell venned magadon, és ez ilyenkor a legnehezebb. Én már csak tudom. Az antidepresszáns nem addiktív, ez nem olyan mint a xanax. Szeded fél évig, napi egy darabot (én felet szedek), és szinte észrevehetetlenül javul a közérzeted, és nő a motivációd. Fontos azonban, hogy a gyógyszer mellet pszichoterápiára is járj, mivel a tüneteid, panaszaid okában mélyebb lelki folyamatok állnak, amelyeket gyógyszerrel nem tudsz meggyógyítani, csak úgy, ha feldolgozod, kihozod magadból. Nem lesz semmi baj, nem lehetetlen a küldetésed, egyszerűen el kell ismerned, hogy probléma van, és a megfelelő kezelésnek alá kell vetned magad. Nincs ebben semmiciki, a depresszió az nem egy olyan betegség, amiből csak úgy ki tudnál jönni magadtól. Pont ezen segít a terápia meg a gyógyszer. ha van további kérdésed nyugodtan írj! hajrá!

2013. ápr. 6. 23:33
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Sajnos nincs se időm, se pénzem terápiára járni. Néha be szoktam venni heti 1-szer, ha már nagyon kivagyok egy szem xanaxot (1mg), ami tudom, hogy erős, de legalább tudok aludni. A többi nap vagy rosszul alszok vagy iszok, hogy aludni tudjak. Az a baj, hogy tudom mi a problémáim gyökere, ami segíthetne kilábalni, ha meg tudnám oldani őket, de sajnos nem tudom. A pszichoterápia is csak tüneti kezelés sajnos, az okot magát nem szüntetné meg.
2013. ápr. 6. 23:59
 3/3 flowrider válasza:
ha nincs időd meg pénzed terápiára akkor nem akarsz valójában meggyógyulni. a gyógyszer a tüneti kezelés, a pszichoterápia meg az okokat feltárja, és segít megoldást találni a problémáidhoz. Egészen pontosan segít abban, hogy Te rájöjj, miket kell megtenned. Ha rosszul vagy és ez interferál a normális életeddel, akkor a gyógyulás minden pénzt megér. Egyébként van TB támogatott pszichoterápia és a tündérhegyre is fel lehet menni. Az alkohol hosszú távon tovább rontja a problémáidat, mint a xanax is. Nagyon nehéz az ilyesmiből kikeveredni, de csak akkor lehet, ha tényleg összeszedsz elég erőt, és elkezded megtenni azokat a lépéseket, amik szükségesek a javuláshoz. De csak az első pár lépés nehéz, utána már minden könnyebben megy magától, ahogy egyre jobban kitisztul a világ, és visszatérsz a régi önmagadhoz. A gyakorikérdéseknél sokkal hasznosabb ha kimozdulsz, sportolsz, emberek közé mész, vagy terápiára mész. minél több emberrel osztod meg a problémáid, annál kevesebb teher lesz a válladon. tudom, hogy miről beszélek, szóval ha jól szeretnél lenni fogadd meg a tanácsaimat, és inkább előbb, mint utóbb, mert a depresszió hajlamos idővel egyre mélyebbé válni. hajrá drukkolok!
2013. ápr. 11. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!