Hogyan álljak le? Nem akarok gyógyszerfüggő lenni.
A nyáron néha szedtem frontint, leginkább a munka miatt, így jobban ment, nem idegeskedtem minden hülyeségen feleslegesen stb. Utána egyre inkább emelkedett az adagom. 1,25 össel kezdtem. Napi 1 volt a normál. Utána már nem volt elég, kettőt vettem be, majd egyre tovább emelkedett. Nem azt mondom hogy folyamatosan szedtem és állandóan volt bennem, de már kezdek el jutni arra a szintre. Most min. kettő 0.5-ös kell, hogy megérezzem, de csak háromnál nyugszok le igazán. Van amikor meg sem érzem hogy épp nem vettem be, van amikor szorongok ok nélkül, mehetnékem van, csinálnék valamit de nem tudom hogy mit, tehát szorongok és be vagyok pörögve, érzem a feszültséget pl. ez abban is nyilvánul meg hogy gyorsabb agresszívabb zenéket hallgatok.
Nem szeretnék függővé válni, de vannak bizonyos szituációk amikor egyszerűen kell, muszáj bevennem belőle.
Egyébként nincs felírva, külön szerzem be. Most pl. olyan 80 szemem van 0,5-ből kidobni sajnálom de viszont képtelen vagyok kontrollálni magam.
Ráadásul tanulnom is kéne mivel érettségi előtt állok és nem tudom ez mennyire van hatással a szellemi képességekre. Azt tudom hogy eléggé belassít, de konkrétan még nem tapasztaltam semmit.
20 vagyok
0.25*
Na sikerült leírni. :D
Áh, ez így nem lesz jó. Menj orvoshoz, pszichiáterhez. De gyorsan!
Ő majd felír neked olyan antidepresszánst/feszültségoldót, ami nem ilyen erős, mint a Frontin, és le tudsz majd jönn a Frontinról, ha az hatni kezd. De az antidepresszáns hatása pár hét, mire valamit is csinál, szóval SOS menj orvoshoz.
Másik: a francért kell így gyógyszert szerezni? Biztos, hogy "csak" Frontin?
Fokozatosan csökkentsd az adagot, felezd (vagy negyedeld) el a gyógyszert, szedd így 1-2 hétig, majd újra csökkentsd, újra 1-2 hétig így szedd...majd újra csökkentés! Folytasd ezt addig, amíg a végén eljutsz addig, hogy már nem kell bevenned gyógyszert.
Pszichiáter is ezt fogja mondani, a szorongásoldókat nem lehet egyik napról a másikra lerakni, mert akkor komoly megvonási tüneteket fog okozni.
Én is így tettem le a frontint (pszichiáter felügyelete mellett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!