Mit tegyek, amikor már tényleg nincsen semmiben tovább?
Szia, nincs kilátástalan helyzet, ha az ember Istenhez fordul, és Rá bízza magát. Én is voltam nehéz helyzetben 30 évesen kerültem az öngyilkosság közvetlen közelébe. Huszas éveim káosz voltak, nem találtam a helyem, évekig voltam munkanélküli.
Az öngyilkosság nem megoldás, mert felelősek vagyunk döntéseinkért, szüleidet sem szabad ilyen tragédiával megterhelni. Vidéki vagy? Semmilyen munka nem jöhet szób? Akár korrepetálhatnál gyerekeket, pl. (?)
A megtört szívűeknek nagy segítség a Zsoltárok könyvének olvasása, rájössz, hogy lézetik gondviselő Isten, ebben a fura és igazságtalan világban, azok számára akik Rá találnak.
Rengeteg epilepszias van, koztuk en is. Megis elunk es virulunk, dolgozunk, szerelmesek leszunk, csaladot alapitunk... ez a betegseg semmiben nem korlatoz a mindennapi eletben. (Jo nyilvan nem ihatok alkoholt, meg nem megyek be egy villogo fenyekkel teli diszkoba)
A tanulasban sem korlatoz semmi fele formaban. En gyogyszert sem szedek, azokkal sokkal rosszabbul voltam. Erdekes, hogy amint elfogadtam a helyzetem, eldontottem, hogy ettol meg egeszseges es teljes ember vagyok, azota nagyon ritkan vannak tuneteim, de rohamom sose, pedig elvileg eleg durva EEG-m, epilepsziam van. (Durva, tul magas agyhullamok) tipizalni sem tudtak, mert minden rohamfajtan atestem mar. Megis boldog vagyok. Ez nem a vilagvege. Rengeteg hires ertelmisegi epilepszias volt. Van a munkahelyemen rajtam kivul ket epilepszias lany, meg nem mondtad volna roluk soha. Elnek ugyanugy, mint a tobbiek. Szomoru, hogy gyerekkorod ota erre meg nem jottel ra.
„Örülök,hogy te találtál egy kapaszkodót,de nekem megvannak az okaim,amiért szóba sem jöhet.”
Ateistán tényleg nehéz lehet az élet. Mert valóban igazságtalan, sok szenvedéssel teli (egyeseknek több kijut).
Én a nehézségek hatására kezdtem olvasni, kutatni miért ilyen ez a világ, hol a helyem benne. És a keresés eredményeként, többféle gondolkodásmódot, vallást ismerve, találtam rá az Igazságra.
„Én vagyok az út, az igazság és az élet” (Jézus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!