Mit tennél/gondolnál, ha a 17 éves lányodról megtudnád, hogy 4 hónapja bulémiás?
valószínűleg ha elmondod édesanyádnak meg fog érteni és minden áron azon lesz hogy segítsen rajtad.
nehogy azt hidd, hogy megszíd majd vagy csalódott lesz. Ez olyan dolog amiről nem te tehetsz és amihez segítségre van szükséged.
remélem nem önmagad diagnosztizáltad, voltál pszichológusnál vagy ilyesmi..
Én első olvasásra azt hittem, a szülő teszi fel a kérdést, és akkor azt válaszoltam volna, hogy mélyen magamba néznék, mert a gyerek tünete a család tünete...
Aztán láttam, hogy a lány kérdése, és nagyon elszomorodtam, mert sajnos ha valakinél már kialakul egy probléma, akkor egyáltalán nem biztos, hogy olyan a családja, akik támogatják a megoldásban. Sok szülő inkább homokba dugja a fejét, csak ne kelljen elismerni, hogy bármi probléma lenne, gyakori az áldozathibáztatás, stb.
Mindenképpen azt javaslom, hogy beszélj a szüleiddel a problémáról, de készülj fel lélekben az esetleges elzárkózásra is. És ha nem támogatnak a kezelésben, akkor se add fel: elég nagy vagy már ahhoz, hogy önállóan is segítséget kérj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!