Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszokat kérdeznék! Ha...

Kamaszokat kérdeznék! Ha megtudnád, hogy apád csalja, vagy megcsalta a múltban anyukádat aki válni akar emiatt, támogatnád? Mit gondolnál erről?

Figyelt kérdés
2014. aug. 15. 22:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mivel abszolút tisztességes családom van, nem tudnám hova tenni a dolgot. Egy világ omlana össze bennem. Egyszerűen nem igazán tudnék mit kezdeni ezzel, mert soha eszembe se jutott ennek a lehetősége. Nem támogatnám de nem is ellenezném. Megpróbálnék kimaradni belőle.
2014. aug. 15. 22:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Na jó,de gyerekként nem tudnál kimaradni belőle,hiszen ha úgy alakul neked is költözni kellene,illetve valakinek mennie kell...
2014. aug. 15. 22:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy a szülők közti balhénál nincs sok rosszabb, viszont nem a (kamasz) gyerek dolga, hogy állást foglaljon ebben, még kevésbé hogy valamelyik szülő mellé álljon.

Én a magam esetéről tudok írni. 13 éves koromban váltak el a szüleim, én anyámmal maradtam. Később kiderült, hogy apámnak volt valakije, bár nem gondolom hogy ez volt a válóok, inkább azért lett valakije, mert már rég szét voltak esve.

Anyám nevelt fel, apámmal gyerekként kevés kapcsolatom volt és anyám sok pocsék dolgot mondott róla, amit mind elhittem neki válogatás nélkül.

Később, felnőtt fejjel értettem meg, hogy egy rakás dolog nem is úgy volt, és hogy anyám nagyon gáz, bizonyos szempontból érthető is, hogy miért nem lehetett vele kijönni már akkor sem...

Sajnállak nagyon, mert ez piszok kemény időszak.

Én azt javasolnám, hogy próbálj mindkét szülőddel normális kapcsolatot ápolni, és a kettejük közötti viszályból amennyire csak tudsz, maradj ki. Állást ne foglalj egyik mellett sem, ne támogasd őket (ezt nem is a Te dolgod!), és ha rád akarnak terhelni olyan részleteket, amik nem tartoznak rád, vagy amiket nem akarsz hallani, akkor azonnal mondd meg nekik konkrétan. Pl: Anya ez nekem sok, ezt inkább ne meséld el, vagy ne most, majd ha nagyobb leszek" stb.

Legjobbakat Neked!

A jó hír, hogy egészen normális ember lett belőlem, bár sok év kellett hogy rendbe tegyem a dolgokat (legalább 10), viszont én 8 éve boldog házasságban élek, szóval nem lehetetlen!

2014. aug. 15. 22:36
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Ő bajuk, ne akarják emiatt elrontani a te életedet. Mond meg, hogy majd akkor váljanak el ha te már kiköltöztél otthonról.
2014. aug. 16. 09:52
 5/10 A kérdező kommentje:

Ne nekem adjatok már tanácsokat,hanem válaszoljatok,hogy ha TI lennétek a gyerekek akkor hogy reagálnátok.

Nem rólam van szó!

2014. aug. 16. 10:13
 6/10 anonim ***** válasza:
32%
Én tudom, hogy anyukám nem boldog apukám mellett és tervezgeti a válást és nagyon is helyeslem. Apaként kedvelem apukámat, de férjként szörnyű, nem tiszteli a nőket, én támogatom ebben anyukámat, nehogymár én dirigáljak nekik, hogy de igen, márpedig amíg 18 nem leszek ők együtt maradnak... Amíg nem ráncigálnak messze a lakóhelyemtől, a barátaimtól, a szerelmemtől, és amíg fizetik a tandíjat az iskolámhoz, addig nekem édesmindegy, hogy válnak-e vagy sem. Új párral is nyitott lennék, ha nem fölényeskedig és/vagy változtatja meg a szüleim személyiségét negatív irányban. Sokkal roszabb, ha anyukád neked lelkizik, hogy milyen rossz a házassága, mintha lenne egy új társa, aki tegyük fel, hogy kedves ember, bár az én anyukám nem olyan bolond, hogy mégegyszer összejöjjön olyannal, aki semmibe sem veszi. Apukám meg férfimintában olyan, hogy milyen NE légy vagy milyen pasikat szelektálj ki. Ilyen haver apukaként funkcionál számomra, nem haragos a kapcsolatunk, csak a reakciói kiszámíthatatlanok, mindig végletekbe esik, így inkább távolságtartóbb vagyok vele.
2014. aug. 16. 22:27
 7/10 anonim válasza:
58%
Nekem apum több mint tíz évig csalta az anyámat ,végül elváltak. Eleinte nagyon rossz volt, sírtam is miatta sokat, 12 éves voltam. Ez már vagy négy éve volt, már nem haragszom az apámra, de nem tudok benne teljesen megbízni. Eleinte nem támogattam anyumat, mert nem fogtam fel a helyzetet, de most úgy látom, sokkal korábban el kellett volna váljanak.
2014. aug. 17. 09:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Pont most tudtam meg. Ugyanígy, ugyanezt. Én pártatlan vagyok, nem támogatok senkit.
2014. aug. 18. 12:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Megpróbálnék kimaradni ebből a dologból, majd elintézik maguk között és ha válnak, akkor majd az utolsó pillanatban döntenék, hogy kihez megyek.
2014. aug. 18. 17:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Mikor még kicsi voltam(6 éves lehettem), a szüleim mindig a pénzen vitáztak és ezért váltak el. Rá pár hónapra anyu megtudta, hogy apa többször is megcsalta. Ha nem is emiatt váltak el elméletileg, akkor is támogatnám, főleg ha tudom hogy utána jobb lesz.
2014. aug. 20. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!