Hogyan lehet leküzdeni a vériszonyt?
Én alapvetően nem irtózom a vértől, de azért mondjuk egy boncolást nem bírnék végignézni. A múltkor voltam vérvételen, nem stresszeltem(mert hát minek is stresszeltem volna? :D) Közben beszélgettem a nővérrel, aztán ahogy kijöttem a rendelőből, éreztem, hogy köd ereszkedik az érzékszerveimre, és ha nem feküdtem volna le egy padra a váróban, akkor szerintem elájultam volna. Ez azért furcsa, mert a vérvétel közben semmi bajom nem volt, és ezelőtt is már voltam sokszor vérvételen, és nem voltam soha rosszul.
Meg a másik, hogy ha rendellenes helyen érzem a pulzusomat, mondjuk futás után a tarkómnál, attól egyszerűen kiráz a hideg. Ha a nyakamra/szívemre/csuklómra szorítom a kezemet, és úgy érzem a pulzust, azzal semmi gond nincs, de ha így "magától" érzem magamon, akkor azt szinte nem bírom elviselni.
Tudom, baromi hülyén hangzik ez az egész, de szeretném tudni, hogy ez akkor most valami vériszony féle, vagy nem?
Előre is köszi a válaszokat!
Amikor kijöttél a vérvételről, elképzelhető, hogy a pulzus túl alacsony volt. Igaz nem vettek olyan sok vért. De lehet, hogy vérnyomás problémád volt. A túl gyorsan történő felállás, vagy a séta miatt.
A másik ha tényleg aktív testmozgás után érzed, hogy nem jó a pulzus, akkor lehet a vérnyomással van baj. Minél előbb menj orvoshoz, nehogy valami szív vagy érrendszeri problémád legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!