Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Buszozástól, utcán mászkálástó...

Buszozástól, utcán mászkálástól, boltoktól való fóbiátokat hogy sikerült leküzdeni a gyakorlatban?

Figyelt kérdés
A "menj pszichologushoz" tanácsokkal már tele a padlás.. bocs, nem bunkóságból írom, de ezzel hirtelen nem megyek sokra..Arra lennék kiváncsi, hogy a gyakorlatban, éles helyzetben, mivel sikerült megnyugtassátok magatokat?
2016. jún. 6. 13:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Erős önkontrollal.
2016. jún. 6. 13:45
 2/9 Kései Sirató ***** válasza:

Nekem a citrom segített, mindig van nálam, egy félbevágott citrom egy zacskóban, és ha rosszul vagyok, azt nyalom és préselem be a levét a számba és rendbetesz.

Amúgy ha szédülsz is és más panaszod is van, lehet, hogy rossz a vérképed, esetleg vashiányod van.

Beszélj háziorvossal, először zárjatok ki minden más okot.

2016. jún. 6. 14:18
 3/9 A kérdező kommentje:

Citrom? de érdekes :) elterelte a figyelmed az erős íze, vagy miért?

Szedek amúgy vitaminokat, magneziumot, meg beres cseppet, es probalok egeszsegesen elni.

2016. jún. 6. 14:22
 4/9 anonim ***** válasza:

amiről te írsz azt agorafóciának nevezik és gyógyszeresen illetve pszichoterápia segítségével akár teljes mérétkben gyógyítható is. Javaslom első ízben keresd fel az sztk-s pszichiátert. :)

Gyógyulást kívánok

2016. jún. 6. 15:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a SedativPc segített. 3 hónapig használtam.(tetszőleges adagok)Majd magnéziumra válltottam. Napi 1x,húzósabb napokon, akár 3x is beveszek. Meg persze TRÉNINGELTEM magam.Fokozatosan.Én nem a buszozástól,a metrótól féltem de iszonyatosan! Remegtem és pánikrohamaim lettek a szerelvényen.Elmúlt,ma már kifejezetten szeretek metrózni. Cirka fél év alatt sikerült leküzdenem.De persze tényleg nagy kihívások elé kényszerítettem magam... (mármint ami nekem az volt) Ha tehettem DIREKT inkább metróztam,ha féltem,ha nem.Majd tudatosan bátorítottam magam,és elmúlt teljesen.

Ami az utcán való sétálást illeti. Tudom ez furán fog hangozni,de a szabadabb óráimban kiültem parkokba,ill terekre,és figyeltem másokat az utcán.Rájöttem nem kell velük foglalkozni,hisz nem mások,ők is emberek akárcsak én.Így leépítettem a félelmem. Ill.direkt itt is olyan szituációkba kényszerítettem magam,amelyek tréningeltek.Megkérdeztem az időt másoktól,tüzet kértem,ha valaki leejtett valamit,gyorsan segítettem összeszedni.(És otthon tanulmányoztam magam a tükörben...Biztattam magam stb.)

A barátaimmal,meg rengeteget sétáltunk direkt.Érdekes innentől kezdve,hogy ez megoldódott?eltűnt a boltos fóbiám is.Meg a telefonálástól is féltem,nem mertem hívni senkit sem,ezt is leküzdöttem.(de ez más történet)

És lám!PSZICHOLÓGUS NÉLKÜL!

Remélem tudtam segíteni.

2016. jún. 6. 15:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
És ez nem agorafóbia,hanem szociálisfóbia.Nem kell ehhez pszcológus,sem pszichiáter.Aki erős és szeretne változni,az fog is.
2016. jún. 6. 15:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Ötös válaszoló, neked voltak barátaid? Ezek szerint nem is voltál igazi szoc. fóbiás.

Tudod, azok akik kis koruktól szenvednek tőle, sokkal nehezebben is barátkoznak.

2016. jún. 6. 19:17
 8/9 anonim ***** válasza:

A megoldások hatásossági sorrendben:

1. Antidepresszáns (tartós)

2. Nyugtató (eseti)

3. Valakivel együtt menj

4. Ha egyedül mész, foglald el magad

5. Menj olyankor, amikor konkrétan nem mész sehova, csak kolbászolsz és bármikor visszamehetsz, vagy mehetsz másfele stb

2016. jún. 6. 21:05
 9/9 Kései Sirató ***** válasza:
Igen, a citrom annyira elterelte a figyelmem, hogy minden más negatív érzés megszűnt. Már másnak is ajánlottam, és bevált.
2016. jún. 7. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!