Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki hogy fogadná, hogy a...

Ki hogy fogadná, hogy a párjának időnként depressziós időszakai vannak és olyankor nem akar látni senkit, nem akar beszélgetni, egyáltalán élni sem akar?

Figyelt kérdés
Pszichológushoz jár egy ideje, néha pár hét, néha pár hónap és elmúlik ez az időszak, de amúgy nagyon szereted és segíteni szeretnél neki, mert amúgy meg nagyon jó vele és házasságban gondolkodtok. Elsősorban a huszas-harmincasok véleménye érdekelne, nem a 14 éveseké.
2010. ápr. 25. 12:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem könnyű a helyzetetek,így nehéz jó választ is adni úgy ,hogy nem látunk bele a kapcsolatotokba. Egy biztos, mindegy mit lépsz az a későbbiekben kihatással lesz mind kettőtökre.A gyógyszeres kezelések nem használtak vagy leállt a szedésével?
2010. ápr. 25. 13:52
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem igazán használt, de jobban is lett (bipoláris depresszió, hol nagyon jó, hol nagyon rossz) és most kezdődött megint.
2010. ápr. 25. 13:57
 13/17 anonim ***** válasza:
Nálam az volt a baj ,hogy amit kitűztem és elértem már utána nem motivált és én is lehangolt lettem.De tudtam ez csak az én hibám és próbáltam más (kicsi) dolgok irányába nyitni, igaz ez függ attól is ,kit mennyier érint ez a betegség. Meg ott van a gyerek is tartani kellet magamat és én gyógyszer nélkül néztem szembe a bajommal. Ma már a napsütésnek is örülök. Nála mikor érzékeled a változást, vannak-e előjelei?
2010. ápr. 25. 14:05
 14/17 anonim ***** válasza:
Én már irtam ide,azt tanácsoltam hogy keressetek célokat,és segits neki.Aztán tovább irtad hogy a,,szakemberek,,bipoláris zavart állapitottak meg,a baj ezzel az hogy ez a diagnozis az emberiség 100 százalékára ráillik,ugyanis minden válltozik,és ezt azoknál állapitják meg akik válltozásokon,életszakaszokon mennek át,aztán csinálltak belöle egy népszerü betegséget...tehát megoldás itt sincs.Nagyon nagyon rossz az amikor tényleg szeretsz valakit,az kikészül napi szinten,te meg beleörülsz,vagy nem birod.Ha érzel felelösséget,vagy azt jobbra fordulhat vele tartasz,ha nem ne sinlödj tovább,csak gondoldd végig ha ilyen állapotba van és elhagyod szerintem még jobban lecsuszna.Nekem olyan mértékben volt ez az önértékelésem hogy volt az életemben olyan egy év amikor a lakásbol nem léptem ki,barki bármit csinállt is,annyira féltem és utálltam az embereket.Es mondjuk ennek már pár éve,de ez szoszerint örület volt a családomnak,én annyit tanácsolnék a hölgynek hogy szedjen vitaminokat,nagy adagban,az nagyon sokat segit a gondolkozason,föleg B1,calcium magnézium,mert ezek az idegeket erösitik,én depresszionál a napi 4 alkalommal vettem vitaminokat,nem mondom hogy ez hozott ki belöle,de HOZZÁSEGIT a lényegesen jobb állapothoz.
2010. ápr. 26. 10:30
 15/17 anonim ***** válasza:
A párommal 2,5 éve vagyunk együtt (mindketten 30 fölött), ő pánikbeteg, fél éve önkényesen abbahagyta a gyógyszerszedést, de most nagyon enm jól van. Segítséget nem fogad el, és én sem tudom, mit tegyek, így nem tudok tanácsot adni.
2010. ápr. 26. 13:12
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha szereted, ne hagyd el. Én elhagytam valakit, többek közt emiatt, de nem is igazán szerettem. Főleg azután, hogy agresszív is volt. Volt egy nagyon vidám korszaka, aztán jött a nagyon depis, aztán robbant. Egy idő után rájöttem, hogy a vidámsága is beteges, a lehangoltságnál meg előre rettegtem, mert tudtam, hogy hamarosan agresszív lesz. A legváratlanabb módon tört ki belőle, eleinte csak munkahelyen, aztán mikor nekem esett, szépen hazapateroltam. Később még megpróbáltuk folytatni, de amikor szerelmes lettem, elhagytam. Én csak kiegyensúlyozott emberbe tudok beleszeretni. És ezt nem szégyellem, nem vádolom magam miatta. Mivel volt a családomban depressziós ember, azt gondolom, nagyon jól teszem, ha családalapításnál az ösztöneimre hallgatok, és nem véletlen az, hogy a hátam is borsózott a gondolattól, hogy attól a sráctól gyerekem legyen. Genetikai katasztrófa lett volna a gyerekünk. De ennek ellenére a legszebb példa volt előttem Apukám kitartása, hűsége, ahogy a hisztis, depressziós Anyámat haláláig szerette.

Én viszont menekülök a depressziós emberektől, nagyon messzire.

2010. ápr. 27. 00:21
 17/17 anonim ***** válasza:
Ja, és ezt úgy írom, hogy bennem is ott a hajlam, és voltam már több évig depressziós.
2010. ápr. 27. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!