Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem bírom tovább. Meg fogok...

Nem bírom tovább. Meg fogok őrülni hamarosan vagy felakasztom magam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Úgy érzem semmi se jó nekem,folyamatban depressziós vagyok. Néha egy hónapig teljesen túlmotivált vagyok aztán kimerülök és gyűlölök mindent,mint most. A súlyom ehhez igazodva ingadozik. Depis időszakban dagadok,mert a kaja az egyetlen örömforrás a jobb időszakban meg ledobok lazán egy tizest,mert annyi erőm van hogy nincs kedvem enni. Végre folytathatnám az egyetemet,tavaly már belekezdtem csak félbehagytam. Szóval ez a második támogatott félévem,de elment a kedvem az egésztől és úgy érzem orvosnak akarok tanulni inkább.( régen is az akartam lenni) ez a szak pénzügyileg jobban megérné ahol most vagyok vagy már igazából nem tudom. Lefoglalom magam sporttal,munkával suli mellett de nem lehet ezt csinálni pár hétnél tovább. Se barátaim se pasim se senkim,hogy legalább néha ki tudjak kapcsolni. Rettenetesen egyedül érzem magam ezek mellett semmirekellő is vagyok és nem tudom mit csináljak az idióta iskolával :(
2016. okt. 3. 14:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is szenvedek a rohadt egyetem miatt..odakényszerítettek,persze hogy nem megy.Állandóan beteg vagyok,szinte már immunrendszeres sincs a stressztől.Szerintem hallgass a szívedre és azt csináld amit jobban szeretnél,amihez kedved van.Nem arról szól az élet,hogy végig kell szenvedni bármi áron. Esetleg pihenj egy pár hónapot mielőtt megint egyetemre mész. Esetleg vehetnél egy cicát vagy valamit,amitől kaphatsz szeretetet. (Én ezt csináltam.)
2016. okt. 3. 14:46
 2/4 anonim ***** válasza:
Depressziós lehetsz-nem biztos-. Mintegy 2 millió ember túltette magát itt,országon belül. Te is meggyógyulsz,hidd el.
2016. okt. 3. 15:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Először is ülj le és ha kell, írd egy papírra, hogy mit szeretnél. Ha nem szereted a szakod, akkor válts. Nem éri meg emiatt tönkretenned magad. Ha szeretnéd az orvosit, akkor tedd meg a szükséges lépéseket.

Olyan dolgok miatt panaszkodsz, amin könnyen lehet változtatni.

Egyetemen is lehet barátságokat kötni, sokan ott ismerik meg a férjüket stb.

2016. okt. 3. 15:15
 4/4 anonim válasza:

Abból kiindulva, amit írtál, esélyes hogy bipoláris zavarban szenvedsz. Azért írom le ezt ilyen "könnyen", mert én is az vagyok.

Jó szívvel ajánlom neked ezt a két linket:

[link]

[link]

Sajnos még csak kevesen vagyunk felvilágosulva arról, hogy a táplálkozás és a mentális egészség igenis összefüggenek egymással. Hanyagolni kell a cukrot, a kávét, az energiaitalokat (sok vizet kell inni helyette) stb. Ez lenne jó első lépcsőnek, ha nem vagy bipolár, akkor is.

Dolgozni és tanulni egyszerre nagyon nehéz, van aki könnyebben viseli, van aki kevésbé. Mások vagyunk. Jól gondold végig, mit lépsz; te tudod a legjobban, mi lenne jó neked. Ahogyan a harmadik válaszoló is írja, fogj egy papírt, csinálj egy pro és kontra oszlopot, és mérlegelj!

Szerintem tedd rendbe először magadat, utána keress magadnak párt (tudom nehéz az is, de ma már nem ciki online ismerkedni), mert ha zavaros-szélsőséges az életed, jó eséllyel a pasid is hasonló lesz, aki így csak megnyomoríthatja még jobban az életed.

Képes vagy változtatni!

2016. okt. 4. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!