Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szeretni akarom a gyerekem de...

Niceszisz kérdése:

Szeretni akarom a gyerekem de nem tudom. Emiatt kegyetlen bűntudat gyötör. Mikor lesz ennek vége? Ti hogyan győztétek le? Milyen gyógyszert szedtetek?

Figyelt kérdés
Fél éve pszichiáterhez járok. Gyogyszert szedek. 8 hónapos a gyerekem. Szülés utáni depresszióba estem. A körülmények sem fényesek. Apuka szülés után elhagyott minket egy másik nőért. Alap panikbetegsegem van amit 3 éve kezelnek és teljesen jó voltam. Soha álmomban nem mertem volna gondolni hogy ilyen betegségem lesz. Olyan kegyetlen türelmetlen vagyok állandóan fáradt nem találom a helyem. Rosszul vagyok a gyereksírástól a gyerektől néha. Nem találom meg benne a boldogságot. Nagyon rossz érzés.

2016. okt. 3. 13:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az,hogy bűntudatod van emiatt,jelzi hogy jó anya vagy.Ha jó szakember a pszichiátered,segíteni fog rajtad.
2016. okt. 3. 14:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy csomó pszichiátria betegségre a legjobb gyógyszer az ha az ember újra jól érezheti magát a bőrében. Boldog magánélet, jó egészség/szép test, siker a munkában, anyagi megbecsültség. Szerintem kb. az a természetes, hogy ha már előtte is lelkileg labilis voltál, akkor az még bőven rárak a lapátra, hogy a gyerek apja elhagyott, gyerekről is addig jut ez eszedbe, amíg nem jönnek a sikerek.
2016. okt. 3. 14:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Milyen gyakorisággal jársz pszichiáterhez? Terápiát is folytat, vagy csak gyógyszert ír fel?

Saját tapasztalatom, hogy nekem a pszichológus százszor többet segített, mint a pszichiáter! Összehasonlíthatatlanul és nagyságrendekkel többet. Igaz, nem volt egyszerű, meg kellett tanulnom szembenézni a saját (gyerekkori) démonaimmal, de azóta minden megváltozott. Nagyon jó kapcsolatom lett a gyermekemmel és azóta boldog, harmonikus párkapcsolatban élek (nem a gyermekem apjával).

2016. okt. 3. 16:27
 4/6 A kérdező kommentje:
A pszichiáterem terápiát is folytat nem csak gyogyszert ir fel. Mindig biztat hogy majd jobb lesz...de nem vagyok teljesen jól
2016. okt. 4. 09:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát, azért fél év alatt már valamilyen változásnak be kellett volna következni. Ha nem így van, szerintem érdemes terapeutát váltanod. Nem állítom, hogy egyik napról a másikra minden megoldódik, de azért valami javulás ennyi idő alatt már elvárható. (Ha legalább heti rendszerességgel jársz. Ha ennél ritkábban, akkor az olyan, mintha nem is járnál egy ilyen komoly probléma esetén.)
2016. okt. 4. 10:54
 6/6 anonim ***** válasza:
53%

Gyógyszert szedni arra, hogy szeress? Na ne hülyéskedj már.

Ami neked van, az nem betegség, te jó életű, hanem egy lelkiállapot.

Szerinted amikor valaki veszít mondjuk egy sportversenyen, akkor boldog? Mondanád betegnek, ha rosszul érzi magát, és adnál neki gyógyszert?

Aki veszít valamiben, ami fontos számára (mint ahogy te is vesztes lettél a párkapcsolatodban), az nem boldog, lecsökken benne az életerő, a világot épp másképp látja, nehezebben kommunikál, és a szeretet érzése helyett más, negatív érzelmei vannak.

De nem beteg. ("Pánikbetegség"...hatalmas vicc ez számomra. Enyhén szólva rossz oldalról van megközelítve egy kellemetlen LELKIÁLLAPOT megoldása. Ugyanis NINCS olyan, hogy pánikBETEGSÉG.)

Ha elkezd gyógyszert szedni, na attól már lehet beteg.

Célok. Tűzz ki olyan célokat, amikről úgy hiszed, el tudod érni. Nézz vígjátékokat, hallgass irigy hónaljmirigy vagy hasonló hülyeségeket, NE NÉZZ híradót (csak sokkol a soksoksok negatív hülyeséggel), ne nézz szomorú filmet, horrort, ilyesmiket, és SZEDJ vitaminokat, sportolj akármit, takaríts, rendezd át a lakást...és KERÜLD EL A NEGATÍV EMBEREKET, NE KÉRJ MÁSOKTOL TANÁCSOKAT SE, csa saját magadtól, és keresd az alkalmakat, amikor másoknak tudsz segíteni...attól rá fogsz jönni, hogy értékes vagy.

És egyszer csak rádöbbensz, hogy semmi bajod se magaddal, se a világgal.

Hajrá,

Jani

2017. ápr. 18. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!