Öngyilkosság egyszerűbb lehet? Mindenhol útban vagyok, és lelkileg egyedül.
Az öngyilkosság nem megoldás, remélem tudod :(
Orvosnál voltál, barátaiddal tudtál erről beszélni?
De szerintem valahol normális, hogy az ember egyszer jobban veszi az akadályokat, máskor meg tele van a töke, és úgy érzi, a világ összeesküdött ellene.
Csak ne tartsd magadban a dolgokat, ne félj segítséget kérni.
Igen, tudom, nem megoldás, csak valahogy nem látok kiutat. Itt vagyok a csládom nyakán, éreztetve van velem, hogy ez nekik sem jó. Volt párom alkoholista és hűtlen is volt, ez vezetett végül a váláshoz. Ezen sem vagyok túl még.
Sajnos nem merem senkinek elmondani. Évekkel ezelőtt voltam orvosnál, akkor "csak" szorongás miatt, illetve szociális fóbia miatt, mert nehezen illeszkedtem be, csupa lámpaláz voltam mindig, ha valaki hozzámszólt, csak makogtam, nyökögtem, tök hülyének éreztem magam. Akkor kaptam antidepresszánst meg szorongásoldót, de semmi több.
Valahogy aztán kinőttem ezt, és azt hittem normális életem lesz, de nem lett. És most munkám sincs , hiába küzdök, nap mint nap, elutasítanak mindenhol. Ettől meg megsajdult már a lelkem és fáradt vagyok. Egy-két barát van, de nekik sem merek erről beszélni- Fogalmam sincs mitévő legyek, nagyon egyedül vagyok lelkileg összetört, és semmi értéket nem látok magamban, olyan mintha az élet is csak azért tartana meg engem, hogy szenvedjek.
Hasonlo mar velem is sokszor elofordult. A depresszio sajnos olyan ami "atver". Ugy latod hogy nincs kiut, pedig mindig ott van nem latod.
Egy talalo megfogalmazas erre: "A depresszio, egy tesben elni ami a tulelesert harcol, egy elmevel ami meg akar halni"
Nekem leginkabb az segitett hogy megertettem hogy mukodik ez, es ha ugy is erzem hogy mindennek vege akkor is tudom hogy elobb-utobb jo les.
"Ezt hogy tudtad megérteni, vagy mit tudtál a legyőzéséért tenni?"
Legyozni, elkerulni nem lehet. Viszont ha megtanulsz vele egyutt elni, toleralni es kozben tenni a dolgodat amit a logikusan tudsz, akkor "minden vege" erzesbol csak egy atmeneti rosszkedv lesz. Ha reszletesebben erdekel akkor privatban leirom a modszereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!