Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az egyik fóbiám, hülyeségem...

Az egyik fóbiám, hülyeségem ellehetetleníti az életem. Hova kéne fordulnom ezzel?

Figyelt kérdés

Nem tudok aludni. Attól rettegek, hogy valaki betör hozzánk vagy az udvarunkon ólálkodik.

Egész éjjel filmezek, játszok, sorozatot nézek... És közben többször kimegyek az udvarra, körbe járok a házban, felkapcsolgatom a villanyokat...

Ez körülbelül ellehetetleníti az életem nagy részét.

Rettegek, hogy elveszik mindenünket, amink van (értékek) mert nagyon nehezen kapartuk össze amink van.

Teljesen el vagyok keseredve és tiszta nyomoréknak érzem magam.

Voltam pszichiáternél, csak gyógyszereket írt fel. Nem segítettek, pedig egy évig szedtem. Nem is járok oda többet.

Pszichológusra gondoltam, de az ha jól gondolom, akkor nincs sztk-s.?! Fizetősre meg jelenleg nincs pénzünk.

Tudtok valamit tanácsolni?

:(

22/L

2016. szept. 19. 00:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Gondolom az nem eleg ha azt mondom h tuti nem akarnak kirabolni. De nezegess bunozesi statisztikakat hatha az megnyugtat (feltetelezem nincs olyan gyakran betores).

Illetve altatot esetleg halotarsat szerezhetnel ami/aki megnyugtat. De elobb utobb pszicholgussal kene beszelned.

2016. szept. 19. 00:59
 2/9 anonim ***** válasza:

Igen, a pszichológushoz lenne jó neked.

A szakrendelőkben a pszichiátriai osztályon pszichológusok is szoktak lenni, legalábbis a mi kerületünkben több is rendel. Nem tudom, hol laksz, de érdeklődj a szakrendelőben, hogy van-e pszichológus is.

2016. szept. 19. 01:12
 3/9 A kérdező kommentje:

Van párom, együtt élünk. Meg 3 macskánk. Egy kutya megnyugtatna eléggé, de a főbérlő miatt nem lehet. Mert neki van egy kutyája, de a macskáim magyobbak nála, szóval ő valószínűleg még megmukkanni se fog ha valaki bejön az udvarba, ugatni még sose hallottam.

Az a baj, hogy a városunknak van egy fecebook csoportja és nap mint nap olvasok ott betörésekről, próbálkozásokról. Pest megyei agglomerációs város ez.

Köszönöm, akkor ha megyek jövőhéten a háziorvoshoz, akkor rákérdezek a pszichológusos dologra.

Egy évig szedtem napi 3 rexetint és 3 frontint... Éjjelére rivotrilt.. De nem aludtam attól sem. Havonta kellett kontrollra mennem , ahol megkérdezte, hogy hogy vagyok? Akármit feleltem a válasz az volt, hogy oké akkor folytassuk ugyan igy a "kezelést". Egy év után meguntam, és nem voltam hajlandó többet beszedni azokat a sz@rokat. Ez szerintem egy jó döntés volt, hogy nem mérgezem magam.

Remélem, hogy van erre megoldás mert ez miatt befalazva érzem magam a házba. Éjjel fent vagyok, az egész délelőttömet átalszom, felkelek, elmegyek boltba, megfözök,mosok,takarítok... Aztán kezdődik ez előröl :( :(

És télen még rosszabb....

2016. szept. 19. 01:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, egy kognitív pszichológus ezt viszonylag hamar rendbe rakja. A gyógyszerre szükség lehet néha, de a te esetedben nyilván nem az volt a megfelelő beavatkozás, és egyébként ilyen stressz szint mellett olyan sok mindent nem is csinálnak.
2016. szept. 19. 02:50
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
A nemes lelke fogja pedig felmelegíteni a szobát, vacsorát tenni az asztalra és finanszírozni a gyerekei taníttatását.
2016. szept. 19. 05:56
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

És dolgozni mikor szoktál? Ezt nem bantaskent mondom , de valószínűleg tul sok a szabadidőd. Ha egész nap kidolgoznad magad akkor örülnel este, hogy aludhatsz. En 4kor kelek, este 7 re érek haza..12ora munka után nem sok kedvem szokott lenni filmezni meg setalgatni éjszaka. Pedig mikor egyedul vagyok a lakásban félek...de egy idő utan eljutok arra a szintre, hogy leszarom..öljenek meg..akkor sem birok tovabb fent maradni :D nem kell oda gyógyszer meg semmi.ez a saját magad hülyesége amit egyszer le kene szarnod aztán mindig menne.

24l

2016. szept. 19. 06:42
 7/9 anonim ***** válasza:

maradj fent egész nap. majd kiderül tudsz-e aludni este. itt az a legnagyobb gond, hogy a szervezeted beállt egy rossz napi ciklusra, és valószínűleg emiatt nem használtak a gyógyszerek se. a reggeli alvással nem tudja magát rendesen feltölteni a szervezet, ez mégnagyobb stresszt generál.

és reggel nem félsz, hogy meglopnak? ugyanúgy megvan az esély egy reggeli betörésre is.

ha nem megy alváskihagyással este a szundi, akkor próbáld lefárasztani magad még pluszba. esetleg ha ez a mód is kudarcot vall, akkor próbálj mindig hetente 1-1 órával hamarabb elaludni, hogy a napi ciklus helyrerázódjon. ehhez szerintem vissza kell állnod a gyógyszerre. ha keveset is tesz akkor is segíthet.

2016. szept. 19. 07:35
 8/9 A kérdező kommentje:

Akkor sem alszom, ha egész éjjel fent maradok. Sokszor vagyok fent 30-40 órákat is...

Szabadidőm éppenséggel sok nincs, amikor nem éjszaka van, vagy nem alszom akkor vagy a háztartással foglalkozom vagy dolgozom (saját időbeosztás szerint, általában éjfélig, szerencsére itthonról)

2évet dolgoztam ez előtt egy cégnél, ahol fizikai munkát végeztem napi 12 órát, 7 napból 6-t... És akkor is változatlan volt a helyzet, nem aludtam. Mindegy, hogy mennyire vagyok fáradt, ha ilyenkor el is alszom, akkor olyan éberen, hogy szinte nem is alszom, az egész éjszakára emlékszem....

Múlt héten például két teljes napot ébren voltam, éjjelente kifestettem a fürdöszobát... És sokszor csinálok ilyen dolgokat éjszaka. A nappali betöréstől nem félek, mert mindig van valaki itthon, a főbérlő szinte mindig.

Jelenleg a munka meg ezek mellett még tanulok, de suliba is képes vagyok úgy menni vizsgára, hogy napokat nem aludtam.

Ma bejelentkeztem egy pszichológushoz akit ajánlottak, nem akartam ilyenre pénzt kiadni de magamat vissza olvasva , muszáj... Szörnyű vagyok :(

2016. szept. 19. 09:53
 9/9 anonim ***** válasza:
befelé kéne fordulnod, önmagadba nézni, hogy lásd, az igazi értékek nem rajtad kívül, hanem benned vannak, azokat senki sem képes ellopni tőled
2016. szept. 19. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!