Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tegyek, az általam okozott...

Mit tegyek, az általam okozott hülyeségem miatt?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nem rég elég depis voltam, amire az okom úgy gondol igy utólag, hogy nem volt meg. Akkor sokat vagdostam magam es nagyon nagyon megbántam. A vágások nem figyelem felkeltés céljából készültek, így a hegeket sem akarom hogy lássák, pláne nem a szüleim. Tehát a kérdés az volna: Hogy tudnám eltűntetni a hegeket? Vagy elkerülni hogy feltűnő legyen?

Most is strandon vagyok es nem győzöm takargatni a combom, a hegek miatt. Kérlek titeket, ne azzal gyertek, hogy mindennek van következménye, és azt vállalni kell. Tudom hogy igy van. Aki esetleg hasonló helyzetben van kérlek segítsen. SOS!! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!:)

2016. júl. 20. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Elképzelhető, hogy nálad is lehet javítani rajtuk, hogy ne legyenek annyira feltűnőek a hegek, de eltüntetni nem fogják tudni. Valamennyire mindig is láthatóak lesznek.

Menj el bőrgyógyászhoz és kérj tőle segítséget. Ha a bőrgyógyászod nem partner, akkor menj másik bőrgyógyászhoz. De egyébként plasztikai sebész véleményét is kikérheted vagy olyan magánrendelőt is felkereshetsz, ahol a bőrbetegségeket - hibákat professzionális szinten kezelik, pl. lézerrel, egyéb gépi megoldásokkal.

2016. júl. 20. 17:10
 2/7 A kérdező kommentje:
14 éves vagyok. Nem tudnék eljutni semmiféle bőrgyógyászhoz nem hogy plasztikai sebészhez.
2016. júl. 20. 17:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Ki lehet égetni apró pöttyökben. Priviben elmondom
2016. júl. 20. 20:14
 4/7 anonim ***** válasza:

14 évesen is el tudsz jutni bőrgyógyászhoz, még egyedül is (vagy barátnővel). Én alsós és negyedikes voltam, amikor egyedül mentem szemészetre, bőrgyógyászatra.

Van TAJ-kártyád, egyéb személyes iratod. Elmész a szakorvosi rendelőbe és a recepciónál bejelentkezel a bőrgyógyászhoz. A dokinak elmondod, tudod, hogy hülyeséget csináltál, de szeretnél javítani a helyzeten és örülnél, ha elmondaná a javaslatát.

2016. júl. 20. 20:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem sok mindent lehet vele kezdeni sajnos..

Én is voltam ilyen helyzetben, megértem mit érzel most. A hegek mint ahogy az előttem lévők is mondták látszódni fognak, az idő múlásával esetleg fakulhat.. de ez függ attól is, hogy milyen mély a vágás illetve mennyire hagytad gyógyulni(nem-e kapargattad a tetejét stb).

A hegeket másnem erősfedésű alapozóval takargathatod, de attól még nem tünnek el..

Az előttem szólóknak meg csak annyit, hogy hiába van TAJ kártyája, ha még nem nagykorú mindenről értesíteni kell a szülőket (rosszabb esetben sorszámot sem kap).

2016. júl. 21. 01:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen. Szerencsétlen vagyok. Nézhetem az undorító vágásnyomokat. Azért köszönöm a válaszokat.:)
2016. júl. 21. 07:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk csak akkor értesítik a szülőket, ha varrni kell, beavatkozáshoz engedély kellene a szülőktől (pl. gasztroszkópia, CT, pipullatágítás), kórházba utalják a gyereket, ön-közveszélyes állapotba kerül, súlyos betegsége van (pl. leukémia), bűncselekményre utaló jelek vannak (pl. erőszakos közösülés).

Az összes többi esetben is ellátják a gyereket (még a nőgyógyászaton is) úgy, hogy azt nem jelzik a szülők felé.

A lényeg, ha már ez máshol máshogyan van, érdemes helyileg megkérdezni a szokást, a rendet.

2016. júl. 21. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!