Mit tegyek, az általam okozott hülyeségem miatt?
Az a helyzet, hogy nem rég elég depis voltam, amire az okom úgy gondol igy utólag, hogy nem volt meg. Akkor sokat vagdostam magam es nagyon nagyon megbántam. A vágások nem figyelem felkeltés céljából készültek, így a hegeket sem akarom hogy lássák, pláne nem a szüleim. Tehát a kérdés az volna: Hogy tudnám eltűntetni a hegeket? Vagy elkerülni hogy feltűnő legyen?
Most is strandon vagyok es nem győzöm takargatni a combom, a hegek miatt. Kérlek titeket, ne azzal gyertek, hogy mindennek van következménye, és azt vállalni kell. Tudom hogy igy van. Aki esetleg hasonló helyzetben van kérlek segítsen. SOS!! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!:)
Elképzelhető, hogy nálad is lehet javítani rajtuk, hogy ne legyenek annyira feltűnőek a hegek, de eltüntetni nem fogják tudni. Valamennyire mindig is láthatóak lesznek.
Menj el bőrgyógyászhoz és kérj tőle segítséget. Ha a bőrgyógyászod nem partner, akkor menj másik bőrgyógyászhoz. De egyébként plasztikai sebész véleményét is kikérheted vagy olyan magánrendelőt is felkereshetsz, ahol a bőrbetegségeket - hibákat professzionális szinten kezelik, pl. lézerrel, egyéb gépi megoldásokkal.
14 évesen is el tudsz jutni bőrgyógyászhoz, még egyedül is (vagy barátnővel). Én alsós és negyedikes voltam, amikor egyedül mentem szemészetre, bőrgyógyászatra.
Van TAJ-kártyád, egyéb személyes iratod. Elmész a szakorvosi rendelőbe és a recepciónál bejelentkezel a bőrgyógyászhoz. A dokinak elmondod, tudod, hogy hülyeséget csináltál, de szeretnél javítani a helyzeten és örülnél, ha elmondaná a javaslatát.
Nem sok mindent lehet vele kezdeni sajnos..
Én is voltam ilyen helyzetben, megértem mit érzel most. A hegek mint ahogy az előttem lévők is mondták látszódni fognak, az idő múlásával esetleg fakulhat.. de ez függ attól is, hogy milyen mély a vágás illetve mennyire hagytad gyógyulni(nem-e kapargattad a tetejét stb).
A hegeket másnem erősfedésű alapozóval takargathatod, de attól még nem tünnek el..
Az előttem szólóknak meg csak annyit, hogy hiába van TAJ kártyája, ha még nem nagykorú mindenről értesíteni kell a szülőket (rosszabb esetben sorszámot sem kap).
Nálunk csak akkor értesítik a szülőket, ha varrni kell, beavatkozáshoz engedély kellene a szülőktől (pl. gasztroszkópia, CT, pipullatágítás), kórházba utalják a gyereket, ön-közveszélyes állapotba kerül, súlyos betegsége van (pl. leukémia), bűncselekményre utaló jelek vannak (pl. erőszakos közösülés).
Az összes többi esetben is ellátják a gyereket (még a nőgyógyászaton is) úgy, hogy azt nem jelzik a szülők felé.
A lényeg, ha már ez máshol máshogyan van, érdemes helyileg megkérdezni a szokást, a rendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!