Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Diszkalkuliás vagyok?

Diszkalkuliás vagyok?

Figyelt kérdés
Már általános iskola alsó tagozatában is gondjaim voltak a matekkal.Minden más tantárgyból 4-5-ös voltam,de matekból 2-es.Felső tagozatba még rosszabb volt a helyzet,kész csoda hogy átmentem minden évben,bár a tanár is jófej volt meg persze a padtársam a dogáknál segített,de minden évben fenn állt a bukás veszélye.Azután a szakmunkás képzőben nem volt matekunk.Gazdaságtant tanultunk,de ezen is majdnem elbuktam az évek során.Jövőre viszont érettségizem és konkrétan semmit nem értek matek órán.Itthon foglalkozom vele,gyakorlok sokat,de nem megy.A fejben számolás abszolút nulla nálam 100-as számkörben is.A szorzótáblát sem tudom még akkor se ha bemagolom.Osztás se megy.Rettegek a matek óráktól.Nem tudom hogyan fogok így érettségizni.Anyukámnak pedig nem merem megemlíteni,mert hülyeségnek tartaná,hogy elmenjünk tesztet csináltatni.Azt hinné csak kifogást keresek,pedig Ő is nagyon jól tudja,hogy egész életembe szenvedtem a matek miatt,de azt is betudta a "trehányságomnak",meg annak hogy szerinte leszarom.Szóval nem tudom mit tegyek,nagyon félek.Tovább szeretnék tanulni,de így nem fog menni.

2016. szept. 15. 07:48
 1/2 anonim ***** válasza:
Én az vagyok, 11. osztály végén kaptam meg a felmentést de rengeteget kellett utána járnom, 7-8 hónapig biztosan elhúzódott a procedúra. Próbálj meg beszélni a tanároddal, és a szüleiddel erről, hogy minél előbb lépni tudjatok, ha erről van szó!
2016. szept. 15. 09:30
 2/2 anonim ***** válasza:

Azért mielőtt még megindítod az eljárást, nézz utána a többi tünetnek is!

Első lépésként fordulhatsz orvoshoz.

2016. szept. 15. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!