Helyre johet valaha es lehet jo alvo az aki evek ota rosszul alszik?
Figyelt kérdés
2016. aug. 28. 23:02
1/8 anonim válasza:
Magától nem valószínű, ez is embertípus függvénye. Vannak a "pacsirta" típusú koránkelő-koránfekvő és a "bagoly" típusú későnkelő-későnfekvő emberek. Más a bioritmusuk: az egyik beéri kevesebb alvással, a másik nem. Az egyik tud nappal is szundibundizni, a másik nem. Persze altatóval mindent lehet, de hosszútávon nem biztos hogy egészséges.
2/8 A kérdező kommentje:
En nem emlekszem ra mikor aludtam ki magam utoljara, ejszakankent tobbszor felebredek, minden neszre felriadok, hiaba fekszem le keson reggel 5-6 korul mar visszaaludni sem tudok, csak felalomban almodok es forgolodok. Altato nem jo. Lehet ha egyedul elnek jobban menne, de parom van es hat mellette sem egyszeru. Mindig faradt es almos vagyok, mar ugy erzem belefaradtam abba hogy nem tudom magam kialudni :-)
2016. aug. 28. 23:15
3/8 A kérdező kommentje:
Az a "mosoly" a vegen nem mosoly akart lenni...most per pillanat almos vagyok de az agyam nagyon porog, ez is gond lehet.
2016. aug. 28. 23:20
4/8 anonim válasza:
Szerintem beszelj a paroddal, hogy faradt vagy van ez a problema... Biztos, hogy valtozhat az alvasigenyed (szemelyes tapasztalat) stressz kornyezet idojaras barmi befolyasolhatja... En a helyedben ha kavezol nem innek kv-t es este ha van ra lehetoseged a paroddal vegyetek egy forro furdot kozosen eresszetek ki a gozt aztan en megkernem, hogy hagyjon elmenni futni (hogy teljesen kifaradj) es ezek utan egyedul aludj pl a kanapen... Esetleg egy bogre meleg tej is altato hatasu.. De ha ugy erzed nincs valtozas viszont kene akkor menj el a haziorvosodhoz ;) remelem megoldodik!
5/8 anonim válasza:
Nem lehet, hogy a parod miatt van ez az egesz? Lehet a stressz miatt nem tudsz aludni! Pl nekem volt egy baratom, aki miatt en sem tudtam aludni, mert nagyon rossz volt a kapcsolatunk. Lefekves utan vagy 2-3 oran at forgolodtam, aztan ugy 1-2 korul kimentem a nappaliba es a sotetben ultem meg sirtam. Aztan hogy lenyugodjak, hat konnyitettem magamon a sotetben, ugyanis nem is szexeltunk mar. Aztan el tudtam aludni. Es persze reggel 6-kor mar ebredtem is, ugyanis o akkor kelt. De a mai napig vannak problemaim. Sajnos elofordul, hogy reggel 5-kor alszom el, foleg hetvegen, es egesz nap alszom. De ez is a stressz miatt fordul elo! Nekem a sport segitett, rendszeresen jarok kondiba, attol is tudok aludni. Sok gyumolcs, zoldseg es a cukros, koffein tartalmu italok mellozese. Es persze valahogy meg kell talalni a lelkibeket, ami nem egyszeru!
6/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. A lelki bekem teny hogy nincs rendben es parkapcsolati problemaim is vannak de ez az alvaszavar mar nagyon regi dolog. Kiskorom ota. Eleg sokaig gondolkoztam es elemezgettem magam, szoval egy psziho doki nem tudna ujat mondani. Gyogyszereket nem akarok szedni, tartok toluk es jobb erzes tiszta fejjel forgolodni. Nagyon nehezen emesztem meg ami bant, a stresszes helyzetek sokaig foglalkoztatnak, minden rossza ami tortenik sokaig megmarad bennem. Ugy gondolom, hogy a szervezetem vagy az agyam mar ugymond megszokta ezt az allapotot. Megis vagyom arra hogy helyre hozzam magam. Csak ugye problemak mindig vannak. Lehet hogy ha egyszer igazan boldog leszek akkor ez valtozni fog. Tudni szerettem volna ha valaki volt mar ilyen helyzetben es helyrejott.
2016. aug. 29. 00:04
7/8 A kérdező kommentje:
Sokaig nem sportoltam, de nem reg ujra elkezdtem es letettem a kavet.
2016. aug. 29. 00:06
8/8 anonim válasza:
Álláspontodban sok a téves elem. Tudattalan információk okozzák a legtöbb problémát, hiába elemezgeted megad, fogalmad sem lehet a valós helyzetről.
https://www.youtube.com/watch?v=k3504u5IKOk
Helyes lenne, ha elkezdenéd az autogén tréninget, de még jobb lenne egy mélylélektani terápia, amely a káros érzelmeket alakítja át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!