Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az normális hogy mindegyik...

Az normális hogy mindegyik antidepresszánstól rosszul vagyok? Valaki aki szed/szedett ilyet segítene?

Figyelt kérdés

Már harmadjára futok neki az antidepresszánsnak de pár napnál tovább egyszerűen nem bírom szedni egyiket se mert valami elviselhetetlen hatásai vannak. Nem vagyok egy nyafogós fajta de el nem tudom képzelni hogy képesek az emberek ezt szedni. Furcsán érzékelem a külvilágot , remegek minden bajom van. Ez tényleg segít hosszútávon? Hogy lehet ezt kibírni? Van mellette frontinom de amellett is van hogy rosszul vagyok a nap folyamán. Bármilyen tapasztalatot tanácsot szívesen meghallgatok. Amúgy kevert-szorongásos zavarom és depresszióm van.

Jelenleg sertralin 50 mg-ot szedek 6 napja és még csak felet de már ettől is kivagyok. :(

22/L

2016. aug. 22. 19:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az antidepresszánsok sajnos ilyenek. Nagyon rossz mellékhatásai vannak egy ideig te utána elmúlik. Csak sajna nem pár napig kell őket elviselni.
2016. aug. 22. 21:02
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha gombócérzés is van a torkodban, valószínű hogy a lenyelt tabletták nem jutnak be a gyomorba. Hanem a nyelőcsőben oldódnak el. A tabletták savas környezetre vannak fejlesztve, és lúgos környezetben oldódva teljesen mások lehetnek a hatások. Bomlástermékeik a gyomorba jutva enyhe hányingert, remegést, furcsa szokatlan közérzetet okozhatnak.
2016. aug. 22. 22:58
 3/11 anonim ***** válasza:
62%

Pedig a szertralin használni fog. (én is ezt szedem, immár másodszorra is)

Nos, 1-2-3 hétig mindegyik rossz. Van, amelyiktől a 2. héten még rosszabb is, mint szedés előtt volt.

Tanácsaim: olyan időszakban kezd el szedni, amikor 2 hétig nincs kötelezettséged (iskola/meló). Mellette szedni kell nyugtatót, nincs mese. Oszd el a napi adagot többfelé, talán nem üt akkorákat, mint egyben. Az 50 mg valószínűleg kevés lesz (bár gondolom emelve lesz 75-re vagy 100-ra), az aluldozírozás a legrosszabb "üzlet" (hatás még nincs, mellékhatás az bezzeg igen)

Az, hogy ront, amúgy egy jó jel. Reagált rá a szervezeted, most már csak várni kell. Nem lesz mindig ilyen. Pár hónap után már csak azt veszed észre, hogy szeded a napi adagot és semmi különös.

2016. aug. 22. 23:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Én már hat félét próbáltam,de egyiket sem bírtam szedni. Iszonyatosan rosszul éreztem magam. Egyébként ilyen kérdést már többen tettek fel. Elképzelhető,hogy egyes Emberek nem tudják tolerálni az anti.depiket.
2016. aug. 23. 08:19
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
22 évesen nem gyógyszerrel kellene megoldani a szorongásos problémákat. Egy fiatal szervezetet nem kéne ezekkel a kemény drogokkal terhelni, és a jelek azt mutatják, hogy a szervezeted keményen tiltakozik is ellenük. 22 évesen elég erősnek kéne lenni ahhoz, hogy legyőzd a világ bajait (mikor, ha nem 22 évesen?) Legelőször végig kellene gondolnod, hogy mi okozhatja a depressziódat? Ebben esetleg segitségül kéne hivni valakit, akihez bizalommal vagy. Anyagi gondjaid vannak? Párkapcsolati gondjaid vannak? Valamilyen tragédia történt a környezetedben? Túlzott fizikai terhelésnek vagy kitéve? (Tudsz olyan embert, akinek nincsenek valamilyen gondjai?) Meg kellene próbálni változtatni, amin lehet. Sokat tud segiteni, hogyha "rendet" raksz az életedben, ez alatt értendő a fizikai rendrakás, és értendő a céljaid meghatározása is. Drukkolok neked.
2016. aug. 23. 12:33
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Kedves utolsó gyerekkoromban egészen amíg el nem költöztem 18 évesen, bántalmaztak testileg lelkileg. Vagyis inkább csak az apám mert egy alkoholista vadállat volt. Az életem azóta rendezett lett van egy nagyon jó párkapcsoltam ,de olyan erős fizikai tüneteim vannak, állandó szorongás stb ami már nem hagy élni normálisan. Sose akartam gyógyszert szedni de jelenleg más kiutat nem találok. Járni fogok a gyógyszer mellett terápiára is, remélem így sikerülni fog legyőzni ezt. Köszönöm azért a tanácsot.
2016. aug. 23. 13:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Szia kérdező:) Ki lehet bírni azt az első néhány hetet,én 100 mg-sertralint szedek, 25-el kezdtem,mikor kb. 3 hét alatt hatni kezdett,az szuper volt,azóta is jól vagyok(fél éve).2-3 hónap mire a teljes hatását kifejti. Ha nem megy az 50,akkor szedj 25-öt,semmiképp ne hagyd abba.A mellékhatások 3-4 hét után folyamatosan csökkennek,majd elmúlnak.A szertralin amerikában a mai napig az 1991-es kiadása óta az egyik legtöbbet felírt,és az összes antidepi közül a leghatékonyabb szer. Ráálláshoz azért írnak frontint,hogy elviseld az elejét.Egyébként ugyanezt gondoltam,hogy kamu és nem fog használni,nagyot tévedtem szerencsére.
2016. aug. 23. 14:00
 8/11 Balogh Zsozsó ***** válasza:
Szia. Én 2 hétig voltam nagyon rosszul tőle, hányinger, szédülés, rossz közérzet, étvágytalanság, felerősödött szorongás. Azt hittem sosem lesz vége. Nem is tudtam elmenni dolgozni, de a második hét vége fele jobb lett. Nem szabad pár nap után váltani, ki kell várni a hatóidőt.
2016. aug. 23. 14:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Megint 7-es vagyok,a 3. számú hozzászólóval maximálisan egyetértek.Ha elkezd "dolgozni" a szertralin,az teljesen kioldja az összes szorongást.
2016. aug. 23. 14:03
 10/11 anonim válasza:
4 napja szedek Brintelixet 40mg/1… na ne kérdezd… borzasztó, de valahogy ki bírom. Szédülés,viszketés meg ilyen hideg kirázós érzés de csak másodpercek töredéke, rossz alvás és rémálmok stb. Sorolhatnám de elég hosszú! Orvos azt mondta 3-4 hét és teljesen elmúlik a rossz közérzet nos nem tudom hogy fogok így dolgozni menni új év után.
2022. dec. 25. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!