Mi tévő legyek, ha nem tudják, hogy epilepsziás vagyok-e, vagy sem?
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél :( Nálam, amikor kiskoromban felmerült az epilepszia gyanúja, biztos ami biztos alapon elküldtek CT vizsgálatra is. (Annak ellenére, hogy a kórtörténetem alapján szinte borítékolható volt, hogy mi a bajom.) Az orvos ugyanis azt mondta, más idegrendszeri problémák is okozhatnak ilyesfajta rohamokat. Úgy volt vele, hogy inkább legyen felesleges a vizsgálat, de tudja biztosra, hogy mi a problémám. Az eredményem negatív lett, az EEG-n meg elsőre megállapították, hogy mi a bajom. Amennyiben még nem voltál CT-n, vagy MRI vizsgálaton, én a helyedben tuti elmennék.
Saját tapasztalataim alapján annyit tudok még mondani, hogyha epilepsziás vagy, akkor van valami olyan dolog, amivel szándékosan elő lehet idézni a rohamokat. Ilyen pl. a villogó fény, amit az előző válaszoló is írt. (Ezért is használják azt a lámpát az EEG során.) De ahány epilepsziás, a fő rohamkiváltó ok annyiféle lehet. Van akinél az alváshiány, van akinél a túlzott számítógép-használat és van akinél az idegesség. Teljesen változó.
Azt tudom mondani, keresd fel a legjobb szakértelemmel rendelkező orvost a környékeden, (és amennyiben lehetőséged van rá, a legsegítőkészebbet is) és csak vele konzultálj, ne keress fel más orvosokat. (Ha mindenképpen epilepsziára gyanakodsz, érdemes olyan neurológust választani, aki EEG leletek kiértékelésével is foglalkozik.) Közösen próbáljatok meg a dolog végére járni, egészen addig, amíg 100%-ban nem derül ki, mi a gondod.
Ha esetleg bármi kérdésed van, írj nyugodtan, nagyon szívesen segítek, ha tudok.
Jobbulást kívánok, remélem kiderül mi a bajod, és kezelni tudnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!