Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért fekete a Rivotrilos...

Miért fekete a Rivotrilos dobozom alja? Netán placebó?

Figyelt kérdés
Apám is szedi, de neki fehér. Félek, hogy átbacott a pszichiáterem és valami hatóanyag nélküli sz*art iratott fel nekem. [link]

2016. aug. 16. 11:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szedd az apádét, apád meg a tiedet.
2016. aug. 16. 11:20
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszi első, pontosam ez volt a tervem. :))

Az orvos p*csának meg majd nagyvonalúan benyögöm, hogy is volt ez.

2016. aug. 16. 11:23
 3/14 anonim ***** válasza:

Placebót nem lehet rendes terápiában adni.

A doboz szine meg eleve lényegtelen, vagy más a hatóanyag mennyisége, vagy máshol csomagolták. A placebó csomagolása még teszt esetén sem más, mint az eredetié.

2016. aug. 16. 11:23
 4/14 anonim ***** válasza:

Az igencsak hülye ötlet, hoyg fordítva akarjátok szedni, mert más hatóanyagmennyiség esetég mindkettötöknek baja lesz töle.

A 2 mg-os fehér dobozban van, a 2,5 mg-osnak meg van egy fekete sávja, a többit nem tudom.

2016. aug. 16. 11:25
 5/14 anonim ***** válasza:

A Rivotrilnál (ahogy sok más gyogyszernél is) a különbözö erösségüeknek más-más színü a doboza.

Ha orssz erösségüt szed valaki, akkor jobb esetben (ha kisebb hatóanyagúz szed) nem lesz hatása, de a fordított esetben (ha erösebbet szed), akkor akár éleveszélyes állapotba is kerülhet töle.

HA van egy kis eszed, akkor nem csereberélgetsz, hanem szeded azt, amit neked írt fel az orvos.

2016. aug. 16. 11:31
 6/14 A kérdező kommentje:
Akinek nemrégiben írták fel a gyógyszert, kérem nézzen utána, hogy neki milyen színű a doboz alja. Előre is köszönöm válaszát!
2016. aug. 16. 11:31
 7/14 A kérdező kommentje:

5-ös

Kérlek figyeljél már, nekem 0,5 Mg-osat írt fel az orvos, napi hármat. Namár most, szerinted létezik olyan, hogy ez valami csökkentett hatóanyagtartalmú lészítmény lehet? Csak mert vettem be apáméból régebben, de teljesen más volt a hatása. Az feldobott, tettrekész voltam, ettől meg csak egész nap bámulok ki a fejemből, mint valami leszedált barom.

2016. aug. 16. 11:36
 8/14 A kérdező kommentje:
Ja, és nem mellesleg faterom is 0,5-öset szed.
2016. aug. 16. 11:37
 9/14 Molyember ***** válasza:
Valamit elnézhettél, mert a Rivótól nem szoktak feldobódni az emberek. Ha sehogy se stimmel, menj le a gyógyszertárba, a patikus el tudja magyarázni, miért különböznek a dobozok. (Ha esetleg attól félnél, hogy a patikus is át akar verni, akkor inkább a pszichiáterhez menj vissza.)
2016. aug. 16. 13:12
 10/14 A kérdező kommentje:

De igen, képzeld Molyember, igenis feldobott a Rivo anno. Nem csak terveztem, hanem cselekedtem is, akarva-akaratlanul. Azt hiszem, erre az orvos az mondaná, mániás tünetek okozott, de ez nem is érdekelne különösebben; jól éreztem magam, és ez az egyetlen lényeges dolog.

Az is igaz, hogy akkor még nem szedtem antidepit meg antipszichotikumot mellette, szóval akár ezek is közrejátszhatnak abban, hogy most másképpen hat. Nem tudom, tanácstalan vagyok. Azt hiszem a héten felkeresem az orvosom, és tisztázom vele a dolgokat.

2016. aug. 16. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!