Vizsgahelyzetekben néha azt se tudom, mit csinálok - de jól?
Most voltam KRESZ-vizsgán.
A 3 pontos feladatok ugye a szituációk. Aki még nem csinált jogsit vagy nem is tervezi: ezekből a kérdésekből ha 3-at rontasz, már majdnem megbuktál, ezek a jól ismert ábrás kérdések, útkereszteződés, járművek, gyalogosok, ki hányadikként mehet át.
Pár szabályt kell tudni, utána azokat a gyakorlatban alkalmazni. A KRESZ-re tanulás közben ezeket a típusú kérdéseket gyakoroltam a legkevesebbet, mert ez megy a legjobban. Mindig, életemben az ment jól, ahol néhány szabály segítségével kellett feladatokat megoldani, akkor is, ha csavarták ezeket.
A vizsga egész jól ment, éreztem, hogy mindenre jól tudok válaszolni. Majd következtek ezek a 3 pontosak. Elkezdtem izgulni, remegtem, nem tudtam jól végiggondolni, mint otthon, úgy éreztem, félig-meddig meggondolatlanul nyomom a gombot. Igen, ezeket tudtam a legjobban, de mégiscsak 3 pontosak (10 hibapont lehet!). Utána, amikor ismét az 1 pontos kérdések következtek, nyugodtabb voltam habár még remegtem.
Szerencsére meglett egy hibával.
De kiesett az egész, a 3 pontos kérdések közül alig emlékeztem párra, nem emlékeztem, volt-e villamos, vagy hogy a mentőautós kérdésnél milyen útkereszteződés volt. Totál kiesett!
Pár éve nyelvvizsgán utolsók között kerültem sorra. A társam, aki mellé kerültem, sokat segített, ő magabiztos volt, én féltem. Lényegében miatta mentem át. Na de biztos jókat mondtam ott is, különben csak a társam miatt nem lett volna meg.
Az a rész is kiesett. Az egész napra emlékeztem, talán még most is, de arra a 10 percre... szinte semmire se.
Ez mi? Hogy? Más is van így?

Valószínűleg a stressz miatt :)
Nekem az angol emelt szóbelivel volt ugyanez- max pontos lett,de semmit nem tudok visszaidézni abból hogy mit mondtam csak a témákat annyira izgultam.
Emelt angoloztam én is. :)
Addigra megvolt nyelvvizsga és későn derült ki, hogy a felvételihez se kell, így kipróbáltam magam (akkor még úgy volt, tanulom tovább az angolt :D)
Emelt angol szóbeli után is sok esett ki, de legalább nem annyi, mint a fent említett 2 szituációban. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!