Hogy lehet meggyógyítani valakit, aki borderline-os?
Rólam egy éve derült ki, hogy borderline vagyok. Sokszor voltam már emiatt kórházban és gyógyszert is kaptam (amit már 3 hete nem szedek, mert utáltam, hogy meghíztam tőle és betegnek éreztem magam). De rendszeresen járok pszihoterápiára (heti 2 alkalom) és már rengeteget változtam. Szerintem neked is sikerülhet a változás és lehet belőled is jó tanár. Sok sikert mindenhez!
20L
Én ismerek borderline pszichológust is. Én is tanári karra jelentkeztem borderline-nal. Hihetetlen erős tüneteim vannak, de valahogy tudom nem mutatni. Nálam egy orvos sem vette észre, csak rálegyintettek, tinédzserkor, kinövi. Aztán a tinédzserkor lassan elmúlt, és nemhogy elmúlt volna, hanem erősödött, nagyon rossz irányba.
Az utolsó pszichológusom rakta össze a képet, ahogy meséltem neki arról, ami bennem zajlik.
Szerintem nyugodtan lehetünk tanárok, fejleszd át magad csendes borderline-ná. A deperszonalizációs tünetek húzósak kicsit, de amúgy a többi jól elrejthető.
A sok 'neurotypical' kommentelőknek pedig üzenem, hogy rengeteg, megszámlálhatatlan fajtája van egy borderline-nak, de minden más mentális betegségnek is. Miattatok nem gyógyulunk, mert nem vesztek minket komolyan. Nyílván nem hülye egy orvos annyira, hogy egy ilyen súlyos személyiségzavar címkéjét nyomja rá a betegére, csak akkor, ha tényleg a tünetek egyértelműen kimutatják.
Annyira sokat tudtok mindnyájan.
Nem tudtok l.faszt sem. Ti is a sok cikkből, meg egy egy ismerőstől hallottakból írjátok a hülyeségeiteket. A valódi borderline-okat pedig ezzel összezavarjátok
Amúgy kérdező, ezt a borderline-t kicsit vizsgáltasd meg, mert nem igazán van ilyen szilárd álláspontja egy borderline-nak, hogy nem tud elmondani egy idegennek valamit.
Hatalmas bizalmi kavar van a borderline-oknál. Egyszer kitálal mindent, máskor meg sem szólal. Szinte magához hívja a paranoid gondolatait az 'overshare'-ral,amit néha csinál.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__7..
Na, ő borderline-os. Ne mondja nekem senki, hogy egy ilyen fiúnál vagy lánynál az ilyen viselkedésjegyek jellemzőek, mert lemegyek hídba.
*normálisak, nem jellemzőek.
Elírtam, elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!