Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet meggyógyítani...

Hogy lehet meggyógyítani valakit, aki borderline-os?

Figyelt kérdés
Azon kívül, hogy "Menj el pszichológushoz, beteg vagy!". Ismerek egy pszichológust, de ő nagyon ellenszenves, meg amúgy is, nem tudok megbízni és minden titkomat elmondani egy olyan embernek, akit nem ismerek.

2016. júl. 26. 02:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
29%
A sok folyadék napjainkban korántsem egyenlő a sok vízzel. Lónyálak, cukrozott vackok, vízhajtó tartalmú italok garmadája hiteti el az emberrel, hogy ő eleget iszik.
2016. júl. 29. 08:13
 12/18 A kérdező kommentje:
általában vizet iszom
2016. júl. 29. 19:14
 13/18 anonim ***** válasza:

Rólam egy éve derült ki, hogy borderline vagyok. Sokszor voltam már emiatt kórházban és gyógyszert is kaptam (amit már 3 hete nem szedek, mert utáltam, hogy meghíztam tőle és betegnek éreztem magam). De rendszeresen járok pszihoterápiára (heti 2 alkalom) és már rengeteget változtam. Szerintem neked is sikerülhet a változás és lehet belőled is jó tanár. Sok sikert mindenhez!

20L

2016. aug. 2. 11:52
 14/18 anonim ***** válasza:
75%

Én ismerek borderline pszichológust is. Én is tanári karra jelentkeztem borderline-nal. Hihetetlen erős tüneteim vannak, de valahogy tudom nem mutatni. Nálam egy orvos sem vette észre, csak rálegyintettek, tinédzserkor, kinövi. Aztán a tinédzserkor lassan elmúlt, és nemhogy elmúlt volna, hanem erősödött, nagyon rossz irányba.

Az utolsó pszichológusom rakta össze a képet, ahogy meséltem neki arról, ami bennem zajlik.

Szerintem nyugodtan lehetünk tanárok, fejleszd át magad csendes borderline-ná. A deperszonalizációs tünetek húzósak kicsit, de amúgy a többi jól elrejthető.

2016. aug. 17. 18:47
 15/18 anonim ***** válasza:
96%

A sok 'neurotypical' kommentelőknek pedig üzenem, hogy rengeteg, megszámlálhatatlan fajtája van egy borderline-nak, de minden más mentális betegségnek is. Miattatok nem gyógyulunk, mert nem vesztek minket komolyan. Nyílván nem hülye egy orvos annyira, hogy egy ilyen súlyos személyiségzavar címkéjét nyomja rá a betegére, csak akkor, ha tényleg a tünetek egyértelműen kimutatják.

Annyira sokat tudtok mindnyájan.

Nem tudtok l.faszt sem. Ti is a sok cikkből, meg egy egy ismerőstől hallottakból írjátok a hülyeségeiteket. A valódi borderline-okat pedig ezzel összezavarjátok

Amúgy kérdező, ezt a borderline-t kicsit vizsgáltasd meg, mert nem igazán van ilyen szilárd álláspontja egy borderline-nak, hogy nem tud elmondani egy idegennek valamit.

Hatalmas bizalmi kavar van a borderline-oknál. Egyszer kitálal mindent, máskor meg sem szólal. Szinte magához hívja a paranoid gondolatait az 'overshare'-ral,amit néha csinál.

2016. aug. 17. 18:53
 16/18 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__7..

Na, ő borderline-os. Ne mondja nekem senki, hogy egy ilyen fiúnál vagy lánynál az ilyen viselkedésjegyek jellemzőek, mert lemegyek hídba.

2016. aug. 17. 18:56
 17/18 anonim ***** válasza:

*normálisak, nem jellemzőek.

Elírtam, elnézést.

2016. aug. 17. 18:58
 18/18 hosszúhajú ***** válasza:
7 éves téma, de válaszolok, mert hátha másnak még jól jöhet. nem gyógyítható, csak kezelhető, de ezt biztos írták. én tanárképző alapszakot végeztem. a legjobb voltam. de mesterre nevettek fel, azért mert borderline vagyok. egyébként nem vagyok hülye, hogy rögtön elmondtam volna, csak a 3 éves ba alatt lejött az embereknek a viselkedésemből és az érzelmi megnyilvánulásaimból. szóval titkoltam keményen hogy ne lássák és legyen meg az ma szint, de nem ment, levették rólam, és nem is mehettem tovább - mint a legjobb....
2023. aug. 11. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!