Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mizantróp vagyok? Nem sürgős...

Mizantróp vagyok? Nem sürgős a kérdés, hosszú a leírás. Szóval csak akkor olvasd el, ha van időd és nem akarsz letolni!

Figyelt kérdés

Igazából nemrég tudtam meg a szó jelentését, és érdekel!

Depressziós és antiszociális vagyok, amióta az eszemet tudom. (Na nem azt mondom, hogy nincsenek boldog időszakaim, de labilis vagyok). Ami az igazat illeti, mindig zárkózott voltam, de mindig is voltak barátaim (kevés), és párkapcsolatban élek másfél éve. Utálom, ha az emberek faggatnak, nem szeretetk beszélgetni velük, csak azokkal, akik igazán közel állnak hozzám.

Sok csalódása miatt nem tudom azt vallani, hogy van legjobb barátom, de van egy, aki bizalmas, bár azt mondom, hogy sosem engedtem, hogy teljesen kiismerjen. Az egyetlen, akiben teljesen megbízok, az a párom.

Egyébként gyűlölöm az idegeneket (amíg meg nem ismerem), persze igyekszek inkább pozitív sztereotípiákat alkotni. Ez a legtöbb emberről nem sikerül. Nem akarok gonosz lenni, de nem szerertem az idegeneket, 80-90 %-ban senki sem szimpatikus nekem; utálni sem akarom őket, csak ne legyen idegen a közelemben! Talán azért van ez, mert akárki rám néz, azt érzem, hogy utál és lenéz. Talán így is van.

Egyébként nem jellemző rám, hogy nem lehet velem komolyan, hosszasan beszélgetni. Eleinte mindenki ezt gondolja, de ha valaki közeledik hozzám, akkor tudok vele társalogni, függetlenül attól, hogy közeli személy e (kivéve ha turkálni akar a magánéletemben).

Mit gondoltok rólam? Ez normális? Egyáltalán lehetséges, hogy mizantróp ember párkapcsolatban éljen?

2016. júl. 19. 13:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#9-es vagyok. :D

Csak annyit, hogy saját tapasztalatból is beszélek. Mert sokáig rendkívüli hasonlóság volt köztünk. Aztán rájöttem, hogy élhetem vidáman az életemet, meg búvalb*szottan is. Választottam. Megy egyébként is, hogy akarjak én mások lelkének segíteni, mikor lerí rólam, hogy azért könyörgöm a betegnek, hogy öljön meg? :DDD

Szerintem sok olyan eset volt, mikor bejött a beteg, és azonnal meg akart fordulni és kimenni, mert amilyen képet vágtam néha... :D Valami elképesztő, imádom az akkori képeimet, hatalmasakat tudok rajtuk nevetni. :DDD

2016. júl. 21. 13:45
 12/15 anonim ***** válasza:
Igazán nincs mit, de te fogsz segíteni magadon. Részemről ez csak ajánlat. A választás joga a tiéd. Mert te tudsz magadon segíteni, nem tudok a te fejedben lenni. :)
2016. júl. 21. 13:47
 13/15 A kérdező kommentje:
Igen, nos gyakran mondják nekem is a szüleim, hogy ne legyek búvalb* :D Akkor hát megpróbálok nyíltabb, vidámabb és pozitívabb lenni! Köszönöm! :)
2016. júl. 21. 13:48
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
6#os annyira pszichoterapeuta mint amennyire én sztriptíztáncosnő vagyok :D a diagnosztika legalapvetőbb szabálya hogy NEM diagnosztizálunk interneten keresztül, pláne nem személyiségzavart (mellesleg azt a leirasod alapján nem is lehetne, ahhoz sokkal komolyabb tünetek kellenek). Szóval az ilyen netes huszárokra ne hallgass, amennyiben orvosi segítséget szeretnél, menj el egy valódi pszichiáterhez és ő ad neked diagnózist, de csak egy alapos felmérés után. (Azt már meg se említem hogy mennyire etikátlan lenne pofán röhögni egy klienst a problémáinak kibeszélése után...de mindegy is, úgyis kamu :D)
2016. júl. 21. 15:17
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy antiszociális személyiségzavara van, hanem azt, hogy ez ugrott be. :)
2016. júl. 21. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!