Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudom kiirtani magamból...

Hogyan tudom kiirtani magamból ezt a szorongó viselkedést?

Figyelt kérdés

Ezt már mentális zavarnak nevezném, mert kihatással van mindenre, főként az emberi kapcsolatokra, mert összesen 1 barátom van nem több, nem lennék képes új barátságokat kialakítani, ha próbálkoznék is nem menne mert alig bírok megszólalni annyira befeszülök.

A kinézetemre is kihatással van, sokan mondják hogy látszik rajtam hogy meg vagyok ijedve, feszült vagyok. Az arcom is élettelen, a szemeim kicsit beesettek, bamba képem van, sokat grimaszolok, vigyorgok. Általában nem merek belenézni az emberek szemébe, ha mégis akkor nagyon kellemetlen érzés fog el és el kell kapnom a tekintetemet. Sokan szóvá teszik azt is hogy ilyen gonosz tekintetem van, összeráncolom a szemöldökömet, kancsalítok. A tekintetem ilyen ijedt, aggodalmaskodó. Az ajkaimat is mindig összeszorítom. Gyakran nyalogatom a szám szélét, mert mindig kiszárad. Sokszor erőltetetten pislogok mert jól esik.

A tekintetem olyan ijedt és aggodalmaskodó.

A mozgásom is olyan élettelen, fura. Séta közben nem mozgatom a kezeimet, zsebre teszem őket, ha a testem mellé rakom akkor kellemetlen érzés fog el. A testtartásom féloldalas, nem húzom ki magam.

Múltkor megfigyeltem a fodrásznál a tükörben hogy miközben beszélt hozzám nagyon elvörösödtem és amikor én beszéltem az ajkaim olyan furán mozogtak, picit eltorzult az arcom.

Na és a hangom ami miatt a legtöbben megszóltak, ilyen orrom alatt motyogós, alig érthető halk, félénk beszéd.

Ezek mind akkor jelentkeznek ha közösségben vagyok. Főleg ha ilyen hangoskodó, nagyszájú magabiztos emberek vannak a közelembe esetleg tanár, főnök.

Már nagyon régóta ilyen vagyok.

Emlékszem óvodába ért először rossz közösségi élmény(piszkálás, csúfolás), lehet hogy az váltotta ki, és azóta folyamatosan jött ez a mobbingnak nevezett jelenség amikor kinéztek maguknak és el kezdenek piszkálni, középiskolában is én voltam akit nap mint nap csesztettek.

Kis koromban apámtól is féltem, mert egy indulatos, hangoskodó ember és kerültem őt.

A szüleim gyakran veszekedtek. Nem tudom, hogy ezeknek van-e közük az állapotomhoz.

2016. júl. 16. 13:48
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
20/F
2016. júl. 16. 13:48
 2/14 gömbicica ***** válasza:

A településen ahol élsz, milyen lehetőségek vannak kilépni ebből a helyzetből?

Mert mondjuk kistelepülésen vidéken, mindenki mindenkit ismer.

Nagyobb településen megjátszható, hogy kilépj ebből a körből, akik között élsz, legalább egy kis időre.

Ugy, hogy magad legyél, ha lehetséges valahol természetben.

Vagy odahaza egy tükörrel szemben állva, nézz magaddal farkasszemet. Ez továbbfejlesztve a tükörgyakorlat. (erről egy film is volt)

Kritikusan "nézd" végig magad, és keress magaddal először szemkkontaktust.

Utána mondjuk a boltban az eladóval, az utcán próbálj rámosolyogni ismeretlenre,......

apró lépésekkel próbálkozz előbbre jutni :)

2016. júl. 16. 14:15
 3/14 anonim ***** válasza:
Pszichiáter, aki egyben terapeuta is, segít ezen viszonylag hamar (tapasztalat). Ha nincs pénz maszekra, menj a háziorvoshoz, ad beutalót. Fontos hogy ne vedd félvállról a dolgot (mint én annó), mert nagyon eldurvulhat később.
2016. júl. 16. 14:17
 4/14 A kérdező kommentje:
mivel? gyógyszerekkel, nyugtatóval?
2016. júl. 16. 15:00
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül gyógyszerekkel, mert lehet hogy elég a terápia is, de nálam pl kellett gyógyszer is, ami mellett 2 hetente egy 1 órás terápiára is járok. Kb 10 év szorongás, pánik, depresszió után mentem el, és kb 1 hónap alatt már iszonyú sokat segített, mintha kicseréltek volna.

Nagyon bánom így utólag hogy eddig húztam, halogattam.

2016. júl. 16. 15:08
 6/14 A kérdező kommentje:
El tudnád mesélni hogy mi történik egy ilyen terápia alatt?
2016. júl. 16. 15:26
 7/14 gömbicica ***** válasza:

azt azért tudnod kell, hogy elsősorban Neked kell akarnod azt, hogy jobban legyél.

Itt az oldalon kerestek már meg páran, 1 lány 4 fiu.

egy fiut nem sikerült gatyába ráznom! a többi 4 tuti lett :)

Az egykének száz pszichiáter nem segistett volna.

Ő kerek perec eldöntötte, hogy ő egy luzer, egy muja senki, és csak a szája sirt :( nah igy meggyógyulni senki ne akarjon.

2016. júl. 16. 15:32
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Pszichológus! Bp-i vagy?
2016. júl. 16. 15:35
 9/14 anonim ***** válasza:
Neked szómenésed van.
2016. júl. 16. 15:36
 10/14 anonim ***** válasza:
Terápia alatt beszélgetést érts. 1 óra beszélgetés, a terapeuta részéről célzott kérdések történnek, amire válaszolsz, és kezded megérteni a dolgok összefüggéseit, ami benned zajlik. Rávilágit bizonyos dolgokra, de soha nem állít. Leás az adott probléma gyökeréig, és megérted hogy a felszíni tünetet mi váltja ki valójában, így ha azon változtatsz, a felszíni probléma is eltűnik. Én szkeptikus voltam az elején az egésszel kapcsolatban. Ma már nem, hiszen nagyon sokat segített.
2016. júl. 16. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!