Paranoiaval küszködő betegnek milyen gyógyszer segit?
Általánosan nem lehet megmondani, ez betegenként változó, söt ugyanannak a betegnek is idönként másra kell váltania.
Az adott beteggel el kell menni orvoshoz és ott majd megállapítják, hogy mire van szüksége.
A kérdező vagyok: 90 éves embernél, aki eddig magneb6-on és D-vitaminon kivül más gyógyszert nem szedett, milyen mellékhatásokra lehet számitani? Sovány.
Gyógyszer nélkül mi a helyes magatartás indulatkitöréseknél? Poszttraumás jellegű a paranoia kialakulása. Meglopatásos téveszméi vannak.
Utolsó, ezt mondd annak a pszichiátriára szállított betegnek, aki ott helyben majd elpusztul, mert úgy retteg, a következő pillanatban pedig az orvosára támad, mert azt hiszi, meg akarja ölni. Valóban, a gyógyszereket nem szabad túlzásba vinni, de annál nagyobb idiotizmus a világon nincs, mikor a témában teljesen tájékozatlanul oktatnak valakit, különösen egy 90 éves ember sorsáról.
Nem akarok veszekedni, azért mondtam, mert ha a nagy doktorbácsink kicsit többet tudna a paranoid spektrumról, tudná, hogy nem olyan egyszerű megnyugtatni egy paranoiás embert, sőt, az orvos a beteg bizalmát és együttműködését TELJESEN elveszítheti, ha meg akarja nyugtatni. Arra van szüksége, hogy ne mondjanak neki ellent, hanem tartsák tiszteletben maximálisan a gondolatait, a kezelés így lehet a legeredményesebb.
#2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!