Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez szociális fóbia?

Ez szociális fóbia?

Figyelt kérdés
Úgy általában nagyon ideges leszek fõleg idegenek között, de van 2 dolog ami nagyon ki tud hozni a sodromból. Az egyik, hogyha egy teremben vagyok sok emberrel körülvéve. Ilyenkor általában rosszul leszek, szédülök, melegem lesz és görcsöl a hasam. A másik, amikor idegen emberekkel kell találkoznom (pl. az egyik barátnõm magával hívja az egyik barátját, ha elmegyünk valahova). Ilyenkor is hasonló tünetek mutatkoznak és nagyon (szerintem) kínosan tudok viselkedni ilyenkor, mert félek, hogy elrontok valamit. A kisebb problémáim közé tartoznak ezeken kívül a telefonhívások, rendelés egy étteremben, órán jelentkezni (ami miatt sajnos el szokott romlani az átlagom...). Ez lehet szociális fóbia? Vagy csak "kamaszkor"? (17 éves lány vagyok, ha ez releváns.)
2016. júl. 12. 00:39
 1/4 A kérdező kommentje:
És tud valaki esetleg tippeket, hogy le tudjam ezeket küzdeni? Nagyon hálás lennék.
2016. júl. 12. 00:41
 2/4 anonim válasza:

Valószínűleg szociális fóbiád van.

De ezt a telefonhívásos részt nem értem, kapcsold ki.

2016. júl. 12. 19:52
 3/4 anonim válasza:

Szia,ez mind nagyon ismerős nekem,hasonlókat éltem át.Nekem szociális fóbiám volt.Most egy éve járok pszichológushoz és javult a helyzet.Ha gondolod akkor irhatsz,szivesen meghallgatom az embereket :)

20f

2016. júl. 14. 15:35
 4/4 anonim ***** válasza:

az.

de kezelhető!!!!!!

2016. júl. 15. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!