Mi lehet a bajom?
Egyre rosszabb állapotúnak érzem magam ezért (bunkó és személyeskedő hangnem nélkül) szeretném ha elmondanátok a véleményeteket hogy a problémáimat mi okozhatja.
Sok a gondjaimból gyerek korom óta fennáll!
Szemkontaktus probléma egyes emberekkel: Koccintáskor vagy beszéd során vagy szimplán az utcán szembe jövökkel. Illetve vita közben.
Érintés legtöbb formája undorít borzaszt és megrémít . Rokonoktól is.
Köszönés vagy bemutatkozás... Nem érzem kinek hogy is kéne.
Írás olyan emberek előtt akik döntenek rólam.
Nem tudok 100%osan oda figyelni az utasításokra mert rettegek attól hogy a rossz végrehajtás miatt bírálat ér.
Bevásárló központban és nagyobb helyeken pánikba esem és agresszív leszek.
Rettegek nyilvánosan beszélni sok ember előtt.
Félek hogy ahogy lépek az furcsa vagy a rágásom hanngja vagy a légzésem zavar másokat.
Agresszív és vagy menekülő magatartásom van ha túl hangos zaj/zene vesz körül.
Úgy érzem nem irányítom kellően az életem és ezért is szorongom.
Félek sokáig csukva tartani a szemem mert nem tudom elengedni a gondolatot/érzést hogy van valaki vagy valami a szobában ami árthat nekem.
Szorongok ha el kell térnem a napi rutinomtól.
Sokszor csak utánzom a környezetem reakcióit és attól rettegek belül hogy rájönnek hogy nem értem a gesztust vagy nem érzem mitől vicces amit mondanak.
Ha túl domináns fél mered rám és tesz fel kérdést akkor hebegek habogok.
Agresszív és dühös leszek ha nem a lefixált megbeszélt eseményeket követjük.
Ha sajnálnom kéne valakit akkor ösztönből sablon reakcióval válaszolok de igazabol nem érzek semmit.
Gyakran nem tudom mi a bajom csak annyit érzek hogy fáj. Ilyenkor napokig zavart vagyok és majd csak jóval később jövök rá hogy mi nyomasztott érzelmileg. (párom hívja fel rá a figyelmet)
Nem merem elmondani sokszor a gondolataimat mert sokan nem értik az összefüggéseket és hülyének tartanak érte.
Túl sokat és részletesen beszélek 1-1 témáról és sokszor úgy érzem nem tudom abba hagyni.
A legalapvetőbb dolgokról is listát kell írnom mert így érzem csak nyugodtnak magam.
Pontos vagyok. De ha más ettől eltér nem tudom rugalmasan kezelni. Napokig ideges vagyok utána.
Pánikba esek ha pénzt kell kezelnem. Pl. Ha apró pénzt kell számolni rám tör a szorongás mert nem tudom kellő ügyességgel fogni a dolgokat és sok esetben kipotyog a pénz a kezemből. De jelen van ez a kártyánál vagy egyéb apró vagy vékony tárgyaknál
Már álmomban sem tudok leállni a stresszeléssel mivel az ami a kiváltó dolog álmomban folyamatosan ismétlődik.
Nehezen tudok egy gondolatmenetet végig vinni mert folyton csapongok és akaratlanúl eltérek a tárgytól.
Írott formában sem mindig tudom értelmezni hogy hogyan értik a mondatot vagy mi vele a szándékuk.
Túlzó módon belefeledkezem az adatgyűjtésbe jegyzetelésbe ami akár hosszú órákat is felölel egyéb mozgás vagy cselekvés nélkül.
Szorongok és pánikolok ha egyedül hagynak mert azt érzem figyel és követ valaki aki bántani akar és olyankor menekülnöm kell.
Ritkán tudok az érzéseimről beszélni. Évekig tudom hordozni magamban a dolgokat a nélkül hogy megosztanám a környezetemmel.
Folyton elfelejtek dolgokat nem is apróságokat. Ez nagyon negatívan hat a munkavégzésemre.
Pontosítok: Szorongó és kényszeres személyiségzavar.
Utolsó voltam.
Szerintem is erős szorongás.
Kognitív viselkedésterápia, relaxáció tüneti kezelésre, és valami pszichodinamikus terápia az okok feltárására. Van a Nap-körnek önsegítő csoportja is, lehet érdemes lenne először azt kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!