Borderline személyiségem miatt nagy hangulatingadozásaim vannak. Pszichiáterem szerint nem súlyos. Szerintetek?
Körülbelül fél éve fordultam pszichiáterhez mert nagyon erős érzelmi hullámzásaim voltak.Tehát egyszer nagyon jól éreztem magam, aktív voltam és sokat beszéltem máskor pedig alig bírtam menni olyan gyenge és erőtlennek éreztem magam és az volt a durva hogy ezek az ingadozások másnak is feltűntek a környezetemben. A barátaim mondták hogy nagyon változékony vagyok és labilis nem lehet tudni mikor van jókedvem. Legjobb barátom aki a párom is mondta hogy nagyon hangulatember vagyok. Erre azt gondoltam hogy felkeresek egy pszichiátert hátha az meg tudja fejteni mitől is ingadozik a hangulatom ennyire és miért van néha nagyon jókedvem máskor meg napokig ki se tudok kelni az ágyból.
Na szóval elmentem a magánorvoshoz akinek fizettem tízezer forintot beszélgetett velem fél órát és adott egy diagnózist F0630 meg F41.1 amit nem tudom hogy mit ejelnt valamint felírt gyógyszereket hogy szedjem majd helyrejövök tőle. Szóval el is kezdtem szedni fél éve és kiegyensúlyozottabb a hangulatom mellette járok pszichoterápiára.
De hogy mi a bajom azt nem tudom mert a kezelőorvosom azt mondja nem annyira súlyos.
Diagnózis: F0630, F41.1 a gyógyszerek erősek amiket szedek: Lamolep, Cipralex, ??
Mit jelentenek a diagnózisaim súlyos esetnek számítok amúgy?
Ne âlltassuk. A kérdező valóban beteg. Nézzük a tényeket:
Elmegy pszichiáterhez, majd a gyakorin kérdez meg minket, hogy szerintünk tévedett-e egy orvos akivel személyesen találkozott. Honnan tudnânk?
Mindenesetre a szupi magánorvos amit a szüleid fizetnek sem ér sokkal többet mint a tb-s ha neten akarod kitalálni mi bajod van.
Valóban beteg ember az aki fél éve jár orvoshoz és szedi a gyógyszert azt sem tudja mire. Meg aki legközelebb elmegy a pszichiáterhez és közli vele hogy borderline.... úgyis alátámasztja. Vicc... fizess neki sokat ebben az országban minden diagnózis megvehető. Lesz egy papírod. Ne tőzsdén vegyél az már rég kiment a divatbòl. :D
Mert amit felsoroltál, azok közül egyik sem a borderline jellemző tünete..." hangulatingadozás, unalom érzése, önkép zavara bizonytalanság, másokkal intenzív kapcsolatok "
Ez következhet alacsony önértékelésből és a hnagulati zavarodból is.
Hidd el, hogy nem akarsz borderline lenni...
Ha borderline lennél, a doki valszeg azonnal észrevette volna... AZ elutasítástól való félelem a borderline ALAPVETŐ tünete, hiszen minden emiatt van, a vagdosás, az öngyilkossági gondolatok mind ebből gyökeredznek, a másokkal való kapcsolatát is átitatja, ami tele van féltékenykedéssel, veszekedéssel, idealizálással, leértékeléssel, fekete-fehér gondolkodással.
De tudod mit, kérdezd meg a dokit, és el fogja ő is mondani... És könyörgöm olvass utána kicsit a saját betegségednek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!