Hipochonderek, Nektek miben nyilvánul meg a problémátok? Mennyire súlyos?
szia ha meg aktualis akkor elmeselem a tortenetem. Kiskoromban sokat voltam beteg es a szuleim folyton orvoshoz cipeltek minden kis dologgal. A doki azt mondta hogy hipochonder vagyok.
Jelenleg 22 eves vagyok.
Voltak nagyon zuros idoszakaim akkor a betegsegekkel nem foglakoztam. Rettenetesen depresszios voltam.
Nagyon sokan meghaltak a rokonaim kozul nagymamam rakban (de ebben az orvosok nem voltak biztosak)
gyerekorom ota idegi alapon befulladok a stressztol.
Ha arra gondolok hogy kijon az ekcemam pl gomva fogyasztaskor akkor masnap mar ki is jon.
Mindig valamilyen idoazakos dolgom van. Ugy kezsodik hog panikba esek majd depresszioba sullyedek de eleg melybe. Mast nem akarok traktalni a betegsegemmel. Orvoshoz nem akarok menni mert felek hogy azt mondja hogy rak stb.
nem tudom hogyan gyozhetnem le miota nagymamam meghalt azota dolyton ez megy es ennek mar egy eve es nagyon durvan halalfelelmem is neha amikor ez az egesz elkap.
Egyfolytwban a netes orvosi dolgokat bujom. Volegenyem mar tilt tole mert egyre rosszabb a lelki allapotom.
Nem tudom hogyan gyozhetnem le es tudom hogy mas ezert nem tart normalisnak mert ez csak az ertheti meg aki ilyen problemaval kuzd.
Most pl. egy kis mellfajdalom miatt (ami negy napja tart es rengeteg oka lehet) holnap elmegyekborvoshoz mert rettegek.
Sokan mondjak hogy a hipochonderek ezt a feltunes miatt csinaljak de en nem. Nem is igazan mondom el senkinek egyedul volegenyemnek mert rakerdez hogy miert sirok vagy eppen miert fulladok be.
Valaki tudna megoldast orvos nelkul? (ot sem akarom teaktalni a bajommal hiszen ezer meg egy sulyosabb beteg van mint en es nem akarom elvenni a bajommal az idejet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!