Emetofóbia leküzdésében sikeresen tud segíteni egy pszichiáter?
Sziasztok!
Azt hiszem emetofóbiám van. Minden nap rettegek,állandóan a hányás van az eszemben,ami persze ki is váltja,hogy hányingerem legyen. Olyankor lefekszem és fél óra múlva jobb lesz,de ismétlődik. Reggelente sok a savam is, ami szintén hányingert vált ki. Ha egyedül vagyok itthon van időm gondolkodni és ismét rosszul vagyok. Ilyenkor felhívok valakit,hogy ugorjon át és 15-20perc múlva jobban vagyok. De már elkeserít ez a fóbia vagy már pánikbetegség..én nem is tudom. A főiskola alatt kezdőtőt,amikor ott elkaptam egy vírust és életemben talán harmadszor akkor hánytam ( kiskoromban volt utoljára). Féltem már a kollégium környékére is menni,mert mi van,ha megint hányok. Amúgy is érzékenyebb vagyok,tehát stresszelek picit,ha idegen helyen alszom. Az évfolyamtársakkal hiába jöttem ki..annyira nem fogadtak el,hogy el is hívjanak valahova azok se,akik legjobb barátnőjüknek kiáltottak ki..már ez is kihozta,hogy görccsel jártam. Aztán ez az utolsó fél év gyakorlat volt,ahol olyan szigorúan vettek,hogy még orvoshoz se mehettem el a fél év alatt a térdemben lévő cisztával. Lelkileg ezek is kikészítettek és folyamatossá vált a hányinger.Most itthon vagyok 1 hete és még jobban kijött a napokban,hogy elkaptam egy hasmenéses vírust. Sok ismerősöm hányt is ettől a vírustól,de nekem csak erős hányingerem volt..azóta nem merek kimozdulni se,mert félek,hogy mikor jön ismét egy hányingeres roham. Pedig pénteken meg kell látogatnom egy volt tanáromat,amitől előre félek,hogy mi van,ha ott is rám jön.
Pszicholódusra nincs pénzem :( De pszichiáter van itt ingyenes...nem tudom,hogy gyógyszert érdemes-e szedni..nem akarok függő lenni,de ezzel sem akarok élni. Ti,hogy küzdöttétek le? Miket írt fel a pszichiáter,aki annál volt? Vagy valakinek segített a pszichológus?
Szia,
Pszichológus is van ingyenes.
Iskolapszichológus, tb által támogatott pszichológus, családgondozóban is dolgoznak pszichológusok.
A pszichiátert érdemes felkeresned, valóban. Nem leszel egy gyógyszer szedésétől függő :)
Kezeli a tüneteket, és addig amíg nem tünetek foglalják le minden gondolatodat, foglalkozhatsz a kiváltó okokkal is, úgyhogy ne aggódj! A pszichiáter nem tudom a te esetedben mit fog felírni, lehet, hogy szorongásoldót. A tb által támogatott terápiának szerintem mindenképpen nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!