Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az antipszichotikumok miért...

Az antipszichotikumok miért veszélyesebbek más gyógyszereknél?

Figyelt kérdés

Itt van például ez

[link]

Egyik mellékhatás: hirtelen megmagyarázhatatlan halál, illetve egy csomó olyan, amibe bele lehet halni.

Itt van például ez: [link]

Tehát nem véletlenül van több ilyen gyógyszernél a hirtelen megmagyarázhatatlan halál a mellékhatások között.

És sokkal több mellékhatásaik vannak mint bármelyik más gyógyszernek.

Tehát a skizofréneknek nem sok választásuk van, kockáztatják az életüket de hát muszáj nekik.

De felirják egy csomó embernek is akiknek csak enyhe tüneteik vannak, mint pl nekem és folyamatosan emelni akarták az adagot. Bár mondjuk én nem ezt szedtem, de ez a leponex veszélyesebbnek tűnik a többinél.

Saját döntésemre abbahagytam, nem fogok ilyen szemetet szedni, inkább jöjjenek vissza a tünetek de az életemet nem kockáztatom. Még soha sem feküdtem pszichiátrián mégis ilyet szedettek velem.

2016. jún. 20. 10:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
miárt harcolná ki? Nem erőltette a gyógyszert. Miért kell baromságokat irni?
2016. jún. 22. 09:45
 12/19 anonim ***** válasza:

Hosszú távon a saját életedet nehezíted meg a kezelés elhagyásával. Persze, lehetnek veszélyes mellékhatásai, de azért ezt a gyógyszergyárak a saját védelmükre listázzák ki. Ebben a mellékhatásban az is benne van, hogy valaki mondjuk abuzálta a gyógyszereket. Ha rendesen szeded, orvosi kontrollal, azért ezeket ki lehet küszöbölni. Szívleállást meg szerintem csak annál okoz, aki más szerekkel kombinálja, vagy van egy öröklött szívgyengesége.

Viszont ha gyógyszeres kezelést nem kapsz, legalább pszichoterápiára járhatnál, hogy tanulj technikákat a kényszeres gondolatok kezelésére.

2016. jún. 22. 10:58
 13/19 A kérdező kommentje:
Igy is felvitte 100 felé a pulzusomat az a kis adag.
2016. jún. 22. 11:08
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha ez a szisztolés, akkor teljesen normális ennyi emelkedés.

Én a helyedben ahelyett, hogy teljesen elhagynám a gyógyszert, inkább jelezném a mellékhatásokat az orvosnak, és felír majd mást.

Amúgy szíved joga persze abbahagyni a gyógyszerezést, de szerintem túlbecsülöd a gyógyszerszedés kockázatát.

2016. jún. 22. 11:16
 15/19 A kérdező kommentje:
nem kell másik gyógyszer már próbáltuk de nem jött be és az is csak kisérletezés lenne
2016. jún. 22. 16:31
 16/19 anonim ***** válasza:

Szedtem leponexet, viszont életem során elég sok pszichiáternél jártam, és az egyik lecserélte másra, azt mondta a leponexről hogy az olyan taknya-nyála összefolyik nyugtató. :D

A hirtelen halál nagyon ritka mellékhatás, meg úgyis csak átmenetileg szeded, menj el más pszichiáterekhez is hátha lecserélik. De ha nem, akkor sincs baj, csak ne szedj belőle nagyobb adagot és ne szakítsd meg hirtelen a kezelést.

2016. júl. 27. 16:05
 17/19 anonim ***** válasza:
A kísérletezés jó, csak idő kell hozzá de csak így tudjátok megtalálni melyik gyógyszer jobb neked.
2016. júl. 27. 16:06
 18/19 anonim ***** válasza:

Most látom téged skizónak diagnosztizáltak?

Először engem is, aztán másik dokinál kiderült h félre diagnosztizáltak, volt még többféle diagnózis de végül kialakult a megfelelő kórkép: súlyos depresszió, pánikbetegség, erős szoc. fóbia. De jópár évbe került több bennfekvős pszichiátriával és több pszichiáterrel.

Pont ezért kell sokáig több helyen próbálkozni, a skizó elég súlyos diagnózis, meg a dokik akár azért is rosszabb diagnózist írhatnak mert nem vagy szimpatikus, nem vagy "együttműködő". Aztán azt veszed észre h olyat írtak a kórlapodra amiitől bevonják a jogsidat mert "labilis" vagy.

2016. júl. 27. 16:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Engem is tévesen diagoltak skizónak. Ez hosszmetszet alapján volt kizárható.

Más kérdés, hogy azóta sem tudják, hogy mitől volt évekig pszichózisom, amiből 5%-nyi tünet maradt meg. Kb 7 éve orvosi javaslatra hagytam el az antipszichotikumot.

A többi betegségem kezelik, amikor szükséges.

2021. okt. 29. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!