Tehát nem véletlenül van több ilyen gyógyszernél a hirtelen megmagyarázhatatlan halál a mellékhatások között.
És sokkal több mellékhatásaik vannak mint bármelyik más gyógyszernek.
Tehát a skizofréneknek nem sok választásuk van, kockáztatják az életüket de hát muszáj nekik.
De felirják egy csomó embernek is akiknek csak enyhe tüneteik vannak, mint pl nekem és folyamatosan emelni akarták az adagot. Bár mondjuk én nem ezt szedtem, de ez a leponex veszélyesebbnek tűnik a többinél.
Saját döntésemre abbahagytam, nem fogok ilyen szemetet szedni, inkább jöjjenek vissza a tünetek de az életemet nem kockáztatom. Még soha sem feküdtem pszichiátrián mégis ilyet szedettek velem.
Azért, mert a gyógyszeres pszichiátriai terápiák célja főként a neurokémiai egyensúly helyreállítása. Egyfelől a gyógyszer beállításáig, helyes megválasztásáig a tünetek súlyosbodását is tapasztalhatja a beteg. Másik irány pedig az, hogy a cél elérése kémiai úton is rendkívül bonyolult. Következésképp érdekesebb anyagok alkalmazását teszi szükségessé. Ha pedig minden létező mellékhatást számba vennénk, és emiatt nem használnánk az adott szer, akkor ott lyukadhatnánk ki, hogy nincs egyetlen értelmes antipszichotikum sem.
2016. jún. 20. 12:38
2/19 anonim válasza:
A probléma is komolyabb, nyilván egy megfázás tüneteit enyhítő gyógyszernek is lehetnek mellékhatásai, de az nem piszkál be az agyi működésbe...Gyógyszer önkényen elhagyni, vagy megváltoztatni az adagolást éppen ezért veszélyes. Én előbb váltanék orvost, azt is szem előtt tartva, hogy bizony minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, és az hogy leteszed a gyógyszert magadtól is lehet a betegséged tünete... (pl az a meggyőződés, hogy ezzel mérgezni akarnak, meg tönkretenni)
2016. jún. 20. 17:41
3/19 A kérdező kommentje:
Hát nem gondolom hogy mérgezni akarnának, meg hogy direkt csinálják. Nyilván segiteni akarnak de gyógyszerrel ami csak tüneti megoldás és életem végéig szednem kéne. Ilyen hülyeségeket azért nem gondolok meg összesküvéseket magam ellen mert az nem igaz.
2016. jún. 20. 19:55
4/19 anonim válasza:
milyen tüneteid vannak, ami ellen szedned kell?
2016. jún. 20. 23:51
5/19 A kérdező kommentje:
dührohamok, gyilkos gondolatok, agresszivitás
2016. jún. 21. 20:26
6/19 anonim válasza:
Sajnos ezek veszélyes tünetek, önmagadra és másokra is veszélyesek lehetnek, és én egyáltalán nem mondanám enyhe tünetnek. Ezeket a gyógyszereket nem szabad hirtelen abbahagyni, mert abból komoly baj lehet, csak lassan, fokozatosan csökkentve az adagokat lehet elhagyni. Mellékhatások vannak bizony...
Terápiás kezelést kaptál? Viselkedésterápiára gondolok pl. , egyéni és csoportos beszélgetésre, foglalkozásra. Az ilyesmik is segithetnek, szerintem többet, mint a gyógyszerek.
2016. jún. 21. 21:27
7/19 A kérdező kommentje:
de nem tartom veszélyesnek, mert végig magamnál vagyok és tudom h nem tudnám azokat megtenni.
Van hogy figyelemfelkeltésből csinálom de közben ideges is vagyok.
2016. jún. 21. 21:46
8/19 A kérdező kommentje:
kis adagot szedtem nem kellett fokozatosan elhagyni
2016. jún. 21. 21:46
9/19 anonim válasza:
én nem vagyok orvos, de ápoltam pszichés beteget sokáig. Aki nem tudja kontrollálni a dührohamait, az agreszzivitását, annál valami nem stimmel, és valami kezelés kell neki. De hogy milyen, azt nem tudom megitélni. azt hiszem ezt a kérdést az orvosoddal kéne megbeszélni...
2016. jún. 21. 21:51
10/19 anonim válasza:
Ezt csak így ne, mert a pszichiáter a végén még kiharcolja, hogy kényszerkezelés alá lehessen vonni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!