Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 15 évesen szopom az ujjam!...

15 évesen szopom az ujjam! Hogyan szokhatnék le? Illetve mi okozhatja ezt? Ti meddig szoptátok az ujjatokat, hogyan szoktatok le?

Figyelt kérdés
Egészen kiskorom óta szopom az ujjam és emellett dörzsölöm a ruhám a két ujjam kö zott és már eléggé abba szeretném hagyni de képtelen vagyok rá,csak esténként szopom az ujjam meg alvás közben.1 hétre vagy pár napra gond nélkül abba tudom hagyni de huzamosabb idő után már ingerlékeny vagyok ,nyugtalan és egyszerűen nem bírom ki.A csípős dolgok,keserű körömlakk,ujjleragasztás nem válnak be.Akármikor abbahagyom csak hosszabb időre nem..volt már komolyabb barátom is de ő nem tudta.Mit tegyek?

2016. jún. 19. 16:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
24%
Elég ciki, hogy 15 évesen az ujjadat szopod. Már-már beteges. Legtöbb gyerek 3-4 éves koráig csinálja. Egyszerűen legyen már annyi akaraterőd, hogy nem veszed a szádba az ujjadat.
2016. jún. 19. 16:35
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Akkor szép eltérés van a kétkezeden lévő ujjaid között! Szokj rá a mellek szopogatására! vagy másra...
2016. jún. 19. 16:40
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Vegyél cumit éjszakára.
2016. jún. 19. 16:55
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
pszichologushoz kene fordulnotok. szuleid tudjak? mondd el nekik
2016. jún. 19. 16:58
 5/15 anonim ***** válasza:
92%
Elsősorban pszichológusnak kell elmondani. A szülővel az a gond, hogy nagy eséllyel lehülyéz és annyit mond, hogy ne csináld. Rendkívül sokat érnek el vele, ugye... A pszichológus pedig egyfelől nem fog ilyen hülyeségeket beszélni, hanem megpróbálja veled megtalálni az okokat, és kezelni ezt a dolgot.
2016. jún. 20. 16:38
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szeretnél nyitott harapású lenni, akkor szerintem állj le róla.

Cseréld le valamilyen más tevékenységre. Vagy egyszerűen állj le róla. Akarat kérdése.

2016. jún. 21. 13:21
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 10 éves koromig szoptam az ujjaim, talán kicsit tovább. (Igaz, te idősebb vagy, de fejben érettebb is.) Ott voltak az osztálykirándulások, az első barátnőnél alvások, és bár ugyanúgy voltam vele, mint te... Sőt, el sem bírtam enélkül aludni egy percre sem, erőt vettem magamon és eldöntöttem, hogy innentől kezdve legyen akármi, abbahagyom. Nem ment elsőre, eltartott egy ideig, mire leszoktam róla, de sikerült. Ha nagyon akarod, menni fog. Kerres motivációt! Nekem az volt, hogy nem akartam, hogy az osztályban cikizzenek miatta. Nem kentem be semmivel az ujjam, nem ragasztottam le, egyszerűen csak nem vettem a számba. Ha arra ébredtem fel, hogy a számban van az ujjam, kivettem, ennyi. Leszokni valamiről nem megy azonnal, ez egy folyamat.
2016. jún. 23. 14:38
 8/15 anonim ***** válasza:
Szia, kicsit későn írok, de hátha segítek. Elrettentő példaként írom a következőket, mivel én is kb mint az előző válaszoló úgy 10-12 évesen is szoptam még az ujjamat. Én rávettem magamat, hogy NE csináljam tovább. Ugyanis teljesen tönkretettem a fogaimat vele (ugye előre toltam vele a fogaimat)..Nagyon csúnyák lettek tőle és úgy 3-4 évig hordtam miattuk a fogszabályzót. Akarat kell hozzá, mert ez így nagyon egészségtelen! Gondolom te sem akarsz csúnya fogakat! Sok sikert!
2016. júl. 20. 08:35
 9/15 A kérdező kommentje:
Nekem a fogaim kb..3mm vannak előrébb ami egyáltalán nem látszik de picit zavar de anyumék nem akarnak ennyi miatt fogszabályzót feltetetni és a csúnya fog nálam nem indok mert nem mozdulnak el a fogaim már beálltak abba a helyzetbe,hogy hiába szopom az ujjam nem ront rajtuk (hála Istennek) semmit..de szerintem ha gimibe fogok járni akkor addigra abbahagyom és belátom,hgy gyerekes.
2016. aug. 10. 11:56
 10/15 anonim ***** válasza:
55%
Fentebb leírtam, ha nem állsz le az ujjszopásról nyitott lesz a harapásod. Magyarul csálé, előre álló fogaid lesznek ami most picit zavar, de egy év múlva már picit NAGYON fog zavarni. A döntés a tied.
2016. aug. 12. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!