Úgy érzem pszichológushoz kellene mennem, de nem tudom merre induljak a keresgélésben, mit ajánlotok?
Röviden: szigorú, érzelmeket nem mindig kimutató anya, bocsánatkérés nem létezik nálunk, élvezzük az életet felfogás nem helytálló, dolgozzunk amennyit csak lehet, fél évesen meghalt családtag.
29 éves nő vagyok óriási gáttal a gyerekvállalást illetően, melyet nem tudok megmagyarázni. Eszem szerint nincs akadálya,jöjjön a baba, de a szívem valami mást súg.
Családállítás lehet megoldás? Milyen típusú pszichológus tudna segíteni nekem?
A családállítás NEM pszichológiai módszer, BÁRKI azaz BÁRKI elvégezheti a tanfolyamot, a virágkötő is belepiszkálhat az életed egy érzékeny pontjába minden előzetes tudás nélkül, maga a módszer NEM garantál semmilyen hathatós segítséget. Ehhez egy jó szakember kell (aki lehet, hogy szintén él ezzel a módszerrel de őszintén én nem nagyon hallottam olyan pszichológusról, aki esküszik a családállításra)
Pszichológus keresése:
Felnőttnek/Gyereknek/Családnak
Gyereknek gyerekpszichológus, kamasznak tanácsadó pszichológus pl pályaorientáció témakörében.
Felnőttnek klinikai vagy tanácsadó pszichológus (legjobb ha klinikai vagy tanácsadó SZAKpszichológus, a pszichológus csak az MA diplomát jelenti, a SZAKpszichológus pedig azt, hogy elvégezte a szakképzést). Tanácsadó életvezetési, stresszkezelési problémák, klinikus mélyebb problémák (pl. mély krízis, depresszió, mély szorongás, mentális betegséggel való együttélés) esetén.
Családnak, párként olyan PSZICHOLÓGUS-t akarsz keresni, aki egyben családterapeuta is vagy családpszichoterapeuta (tehét egy olyan szakpszichológus aki elvégezte a családterápiás képzést).
Ezenkívül rengeteg módszer és szemléletmód van ( a családterápia is ez), gyermekvállalással kapcsolatos probléma esetén érdemes pszichológus végzettségű családterapeutánál (vagy családpszichoterapeutánál) kezdeni (ugyanis ők párterápiát is végeznek a családterapeuta képzéssel).
Linket szívesen adok privátban, itt nem tudom, hogy letörölnék-e ha kiteszem, hátha reklámnak veszik.
Családállítást én sem ajánlom: felszínre hoz egy csomó mindent, de nem tanít meg arra, hogy mit kezdj vele. A családállítást, mint módszert elismeri a pszichológia is, de csak olyan módon, hogy a terapeutáddal együtt mész el, és feldolgozod vele a tapasztaltakat.
Ha budapesti vagy, és erre keresgélsz, szívesen ajánlok kiváló terapeutát.
Egyébként a pszichológuskeresőn tudsz keresni hely és módszer szerint.
"aki lehet, hogy szintén él ezzel a módszerrel de őszintén én nem nagyon hallottam olyan pszichológusról, aki esküszik a családállításra"
Én igen. Tudok olyanról, aki ajánlja, de szigorúan csak pszichológusi segédlettel, anélkül semmiképp.
Próbáld ki ezt a módszert, bármilyen hihetetlennek tűnik, működik!
Évekkel ezelőtt került a kezembe, angol nyelven, és terveztem, hogy lefordítom, hogy itthon is segítsek azoknak, akik így nem tudják elolvasni, de sosem jutott időm rá.
Áldom azokat, akik lefordították, mert hiszem, hogy sokaknak használ majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!