Ti meg vagytok elégedve a TBs pszichológusotokkal?
Nem! Ezért járok magánba. Igaz fizetni kell, de jóval gyorsabban is haladok vele, mint a tb-sel. Pár alkalom magánpszicho után azt érzem, hogy kijutottam az alagútból. Évek óta nem éreztem már ilyet. A tb-shez már vagy fél éve jártam a semmiért.
Évek óta nem mertem közlekedni és a magánpszichoval már utaztam az összes BKV-n, meg már liftben is be merek szállni. Ez minden pénzt megér.
A tb-s pszicho alatt csak kocsival vittek ide-oda és semmi változás nem történt a fóbiáimban.
Ma már egy felszabadultabb, vidámabb ember lettem, aki mer már utazni, élni. Ez a magánpszicho eredménye.
TB.-re járok pszichológushoz két hetenként egy alapítvány jóvoltából aki befogadott.
Engem igaz nem hordtak se gyalog sem kocsival csak olyan szinten beszélgetünk hogy nagyon megkönnyebbülve köszönök el. Nem hiszem hogy a pszichés problémákat hónapok vagy bármilyen idövallumban lehetne mérni vagy kezelni és eldönteni mivel sok módszer van és két emberre kétféleképpen hat.A helyes terápiás módszer megtalálása már biztató ha komolyan gondolja a terapeuta és a páciens.
Hidd el nem a betegen akarnak élősködni... egy pszichológus fizetése kórházban, iskolában, nevtanban stb egységesen 120 ezer...ugyanúgy közalkalmazotti státuszban vannak, az iskolapszichológusok talán a pedagógusi bértábla szerint kapják az emelést már amikor kapnak, a kórházban dolgozó pszichológusokat pedig lehet nem is érinti az egészségügyi dolgozókat érintő most tervezett fizetésemelés... és ehhez minimum 5-9 év tanulás, rengeteg pénz szakképzésre(na és 150 óra önismeret, ahol ők is kiperkálják 6-8 ezer ft órabért egy másik pszichológusnak)... valóban luxus kiképződni pszichológusnak, főként, hogy nem folyik be semmi még évekig. Magánban pedig muszáj ennyit elkérni, a kiégés veszélye miatt sem vállalhat annyi pácienst, hogy ténylegesen jól keressen a praxisán. Emellett fizeti a szupervízort, adott esetben a rendelői díjat, kamara tagságot (a klinikusok), és a legtöbben még folyamatosan képződnek. Úgyhogy bár teljesen megértem, hogy miért elkeserítő, hogy ennyibe kerül, nem a szakemberek mohósága miatt van... ha nálunk is a holland rendszer lenne, a mentális és mentálhigiénés ellátás az alapellátás része lenne, és mindenkinek jutna pszichológus, és a pszichológusoknak is lenne munkája... de nem az van, addig meg sz...pás mindkét félnek.
Emellett sajnálom, ha valaki nem olyan ellátást kapott, amilyet érdemelt volna. Van, hogy nem passzol szakember- kliens, van, hogy a szakembernek van rossz napja, van hogy a betegnek nincs belátása, és bizony van, hogy a szakember a rossz.
*8-nak. Nálunk nem alapvető ellátás a mentális gyógyítás?
Alapvetően itt nem az ember számít a szakorvosnak hanem a betegség.Az hogy azt az előtte lévő ember hordozza az számára mellékes.
Valakit elüt egy autó azt a mentő felszedi a kórházban összerakják majd idővel hazaengedik. Az már senkit nem érdekel hogy évek múltán sem mer esetleg kimenni az utcára vagy átmenni a zebrán.
Természetes a mentő a traumatológus akkori ténykedése mikor a fizikai testet menti és javítani igyekszik rajta. Egy ember viszont testből és lélekből tevődik össze.
Talán egy eszményi kórházban a szakorvoslásban egyszer a pszichiátria is olyan rangot kap mint a sebész vagy egyéb szakterület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!