Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a teendő neurózis / depress...

Mi a teendő neurózis / depresszió esetén?

Figyelt kérdés

A párom valószínűleg neurózisban vagy depresszióban szenved. Szinte mindig szomorú, ritkán van jókedve. Ez látszódik az arckifejezésén is. Sokat sír, akár lényegtelen dolgokon is. Önértékelési zavara van, nincsen megelégedve magával. Mindig mindenkire azt mondja hogy jobb / szebb nála. Sokszor hisztis, nem bírja elviselni az embereket. Hozzám viszont betegesen ragaszkodik. Legszívesebben a nap 24 óráját velem töltené. Nincs kedve semmihez pl. hétvégén. Legszívesebben otthon van velem és elvárja hogy ott feküdjek vele egész nap a tv előtt. Amikor nem vagyok vele és ő már otthon van, vagy esetleg elmegyek hétvégére, vagy csak egy fél napra gyomor idege van és csak arra vár hogy én mikor megyek haza. Meg van róla győződve hogy fiatalon fog meghalni. Alvászavara van, nagyon keveset alszik, gyakran fáradt. Elég keveset eszik. Sokszor fáj a feje. De nagyon tud szeretni, kicsit túlgondoskodó is néha :) Az egyik ismerősöm mondta aki egészségügyben dolgozik, hogy ez valószínűleg neurózis vagy depresszió lehet.

Ilyenkor mi a teendő? Háziorvostól kell beutalót kérni, vagy el lehet menni a pszichiátriai klinikára beutaló nélkül is? Van esetleg valakinek ötlete hogy én miben segíthetném őt hogy jobban legyen? Egyébként egy 22 éves nőről van szó.

Köszönöm a válaszokat!

2016. jún. 10. 13:07
 1/1 anonim ***** válasza:
Beutaló nem kell pszichiátriai szakrendeléshez.
2016. jún. 10. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!