Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A fájdalom hallása normális?

A fájdalom hallása normális?

Figyelt kérdés
Volt már ilyened? EZ MI? Nekem volt a múltkor kétszer is.

2016. jún. 7. 21:38
 1/6 Eszter76 ***** válasza:
Van, aki látja a hangokat, vagy hallja a színeket. Miért ne hallhatnád a fájdalmat? Különleges érzet lehet, az biztos - de nincs ezzel semmi baj szerintem.
2016. jún. 7. 21:53
 2/6 anonim ***** válasza:

szinesztéziának hívják azt az állapotot, amikor két különböző érzék összekapcsolódik.

sokan nem is tudják, hogy szinesztéziások, mert születésük óta ez a természetes állapot. egy ismerős kisfiának pl a számok illatosak. az én kisfiam ugyan nem beszél róla, de ganyús, hogy furcsán "viselkedik", elbambul, amikor énekel... mintha látná azt, amit énekel.

érdekes ez nagyon, és bár elég ritka dolog (vagy nem? ki tudja?) semmiképpen nem nemnormális.

2016. jún. 8. 08:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyesmikről LSD használók szoktak beszámolni. (Akik alapból nem szinesztéziások, tehát ugye előtte nekik ez ismeretlen fogalom volt.)
2016. jún. 8. 08:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Múltkor én is hallottam hajnalban, mikor disznót vágtak 1 utcával arrébb.
2016. jún. 8. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Tehát hallottad a fájdalmat? Ezt a típust eddig nem ismertem. A népesség 4-5%-a szinesztéta.
2016. jún. 8. 22:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Én hallom a csendet. Olyan elmondhatatlan hang. Nem lehet leutánozni semmivel sem. Lehet amiatt van, hogy zenélek.
2016. júl. 2. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!