Elég mélyen vagyok a depresszióban annak ellenére, hogy 1 éve járok terápiára. Érdemes lenne gyógyszert szedni?
Több, mint 1 éve járok pszichológushoz, akkor még nem voltam depressziós, de az önbizalmam már akkor is kórosan alacsony volt, azóta a nullával egyenlő. Egy 6 ezer fős kisvárosban élek, ahol semmi élet, sem munka. A diplomám teljesen értéktelen, nincs munka a szakmában, de ha lenne is, annyira keveset fizet, hogy abból megélni egyedül lehetetlen. Márpedig nincs párkapcsolatom, és muszáj elköltöznöm a szüleimtől, mert ahol élünk, ott nincs munkalehetőség, komolyan semmilyen. Vannak terveim, céljaim, de mindenhez pénz kell, és a szüleim nem tudnak támogatni. Külföldi munka sem játszik, mert nem beszélek jól egy nyelvet sem, sőt kezdőtőkém sincs, amivel kiindulhatnék. Nem volt még komoly kapcsolatom, mert mindig mindenkihez kevésnek éreztem magam, olyan fiúkhoz vonzódtam csak, akik később dobtak. Szóval nincs egyszerűen semmi kiút ebből, egész nap csak fekszek, alszok, sírok, eszek. Az éves és alvás nyújt csak örömöt. Szorít a mellkasom, fáj a fejem minden egyes nap, semmi erőm, még beszélni sincs kedvem, és semmi nem köti le a figyelmem 10 percnél tovább. Régen a társaság segített, de most már fél óra-1 óra után "elfáradok", és minden bajom van, ha nem mehetek haza. És ezen nem gondolom, hogy gyógyszer segíteni tudna. Hiába szedek valamit, a helyzetemen nem tud változtatni egy tabletta, de a pszichológusom azt javasolja, hogy minél hamarabb kezdjem el szedni, mert ő egyedül már nem tud segíteni. A mellékhatásoktól is félek. Tapasztalatok?
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!