Házi dolgozatomhoz kell felmérést készítenen, a véleményedre lenne szükségem? Lent.
Ezek lennének a kérdések, hálás lennék ha normális válaszokat kapnék. Mivel elég tág a kérdéskör, az is nagy segítség lenne ha csak pár kérdésre válaszolsz, persze a legjobb ha az összesre:)))
Nem/életkor:
Hogyan viszonyulsz a füvezéshez, milyen tapasztalataid vannak?
Hogyan viszonyulsz az alkoholimushoz ill a dohányzáshoz? (alkoholistákhoz, dohányosokhoz)
Továbbá pedig hogy szedsz-e/szedtél-e nyugtatókat? Milyen hatással voltak Rád? Vélemény.
Előre is nagyon köszönöm a segítségeket!!!!!
Bocsi, véletlenül elküldtem...
szóval:
Nemcsak a dohányos egészségét rombolja, hanem a körülötte élőkét is.
Amúgy itthon nem dohányzik senki.
Alkohol: Belefér, ha valaki néha-néha iszik mértékkel. Ha alkoholistát látok, megrettenek, és az jut eszembe, hogy biztos borzasztó lehet a családjának, és hogy segítség kéne neki.
Nyugtató: Soha nem szedtem, és nem is fogok. Nem oldja meg a problémákat, és még káros is.
igen, mindent kipróbáltam, a kiváncsiság hajtott,
de nem is bántam meg, mert sokat adott az élettapasztalataimhoz.. csak kell tudni mindig hol a határ. és annyi..
nem itélek el senkit semmiért
mindenki maga dönti el, mit csinál az életével..
17/L
L/19
Semmilyen tapasztalatom nincsen a füvezéssel, régen azt gondoltam róla, hogy kíváncsiságból szivesen ki is próbálnám, de ma már inkább nem próbálnám ki, mert olyanokat is hallottam, hogy valaki kipróbálta, és olyan hatással volt a szervezetére, hogy belehalt.
Az alkoholizmus megjelenik a rokonságomban és az ismerős felnőttjeim egy részében, elég leamortizáló, mert családi konfliktusokhoz, munkahely elvesztéséhez vezet (ezt látom).
A dohányzást tartom a legnagyobb hülyeségnek a világon, mert az emberek kidobnak napi 500 Ft-ot arra, hogy rákot kaphassanak, sárgítság a fogukat, stb.
Csak vény nélkül kapható nyugtatót szedtem, 2-t bevettem belőle, mikor nem tudtam aludni, de nem sok hatása volt egyébként. Legközelebb kipróbálom, h 3-at veszek be. A véleményem az róla, hogy hasznos dolog főként olyan idegesség esetében, aminek nincs igazán oka.
Sok sikert a házidogához! :)
18/L
-Sosem próbáltam ki a füvet, és nem is akarom. A saját osztálytársaimon látom, hogy akik rendszeresen füveznek (legalább heti 2-szer) nagyon leépültek agyilag. Mondják, hogy a fű igazából nem is pusztít agysejteket, de én ezt nem hiszem el, mert az értelmes osztálytársaimból 4 év elteltével nagyon tompa, lassú felfogású emberek lettek. Nagyon mérges vagyok azokra, akik azt mondják, hogy nem is káros, sőt hasznos.
-Dohányzás: Nem próbáltam (sosem akartam), és allergiás is vagyok rá. Ha cigifüst közelben vagyok elkezd bedagadni a torkom, és állandóan köhögök. Nem viszonyulok jól a dohányosokhoz, mert én eddig csak bunkó dohányost láttam (pl. iskolából kifelé az egész utcát ellepik, nem lehet elmenni köztük, hiába fulladozom :S), butaságnak tartom, mert csak akkor szoksz rá, ha akarsz (az első elvileg mindenkinek rossz), csak káros hatása van (nem csak a dohányzóra, hanem a környezetére is), és nagyon büdös. Azokat a szülőket, akik kisbaba mellett dohányoznak meg egyenesen börtönbe kéne zárni.
-Alkohol: Erre mondom, hogy mértékkel nem zavar. Nem igazán iszom (csak koktélba keverve tudom meginni), mert nem szeretem az ízét. Ebben inkább az a szomorú, hogy a 14 évesek is hányásig isszák magukat. Betartatnám, hogy tényleg csak 18 év felett lehessen, és csak mértékkel. Az alkoholistákat meg az első tünetek kiütközése után elküldeném elvonóra, nehogy eldurvuljon a helyzet, és az egész család rámenjen.
-Nyugtató: Szerencsére sosem volt rá szükségem (a fájdalomcsillapítókkal már más a helyzet^^"). Szerintem itt inkább az orvosoknak kéne felelősséggel felírnia, hogy tényleg csak akkor szedje az ember, ha valóban szüksége van rá.
Füvet nem próbáltam, de őszintén szólva, nagyon szívesen kipróbálnám... aztán majd eldöntöm, hogy szükséges-e az életemhez, vagy pedig nem.
Dohányzás..
Konkrétan cigit még nem szívtam, viszont a pipát, a vízipipát és a tubákot már kipróbáltam. A pipa és a tubák nekem nem jött be, a vízipipát viszont kifejezetten kedvelem.
A cigarettát szintén kipróbálnám.
Alkoholizmus..
Alkalmakkor iszok csak alkoholt.. amikor alkalmam van rá (: , de még soha nem rúgtam be, nem is tervezem, inkább csak mértékkel. Amikor érzem, hogy szédülök, akkor már nem szoktam fokozni.
Konkrétan nem ismerek alkoholistát se drogost, de nem kedvelem őket... Aki egy ilyen dologba menekül a bánat előtt, az megérdemli, hogy szétessen az élete.
Cigisekre ugyanez vonatkozik.. ha valaha űzném bármelyiket e három közül, akkor azt az élvezetért tenném.
Nyugtatót még soha nem szedtem be. Megtehetném, lévén gyógyszertáros az édesanyám, és egy csomó dolgot itt is tárolnak, de... ha valaha bármit "tudatmódosítanék" (:)) magamon, akkor azt csak társaságba tenném...
13/F vagyok, és ( irónia ) ha így folytatom 20 éves koromra nyilván valami drogos konténerlakó leszek :( (/irónia )
13/F vagyok,
még annyit hozzátennék, hogy nem menőzésből kezdeném el az alábbi szerek használatát, hanem hogy élvezzem..
Én nem sokat akarok élni, csak mindent ami lehetséges..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!