Házi dolgozatomhoz kell felmérést készítenen, a véleményedre lenne szükségem? Lent.
Ezek lennének a kérdések, hálás lennék ha normális válaszokat kapnék. Mivel elég tág a kérdéskör, az is nagy segítség lenne ha csak pár kérdésre válaszolsz, persze a legjobb ha az összesre:)))
Nem/életkor:
Hogyan viszonyulsz a füvezéshez, milyen tapasztalataid vannak?
Hogyan viszonyulsz az alkoholimushoz ill a dohányzáshoz? (alkoholistákhoz, dohányosokhoz)
Továbbá pedig hogy szedsz-e/szedtél-e nyugtatókat? Milyen hatással voltak Rád? Vélemény.
Előre is nagyon köszönöm a segítségeket!!!!!
19/L
Nem élek vele, ki sem próbáltam, bár tervezem. Nem szeretnék rászokni, csak kíváncsiság. Nem ítélek el vkit, ha alkalmanként füvezik, de nem keresném olyan ember társaságát aki gyakran él vele.
Nem dohányzom Nem ítélem el a dohányosokat, de egyik-másik dohányos hozzáállása nem nagyon tetszik. Pl. láttam már olyat, hogy vki a pár éves gyereknek az arcába lóbálta a cigit. (A kisgyerek ment mellette, és pont arcmagasságban volt). Baromira zavar, hogy nem csak a saját egészségüket, hanem az enyémet is károsítják.
De a legtöbb barátom/ismerősöm dohányzik. Szerencsére a családban (már) senki.
Alkoholistákat nem ismerek személyesen.
Soha nem szedtem még nyugtatót. Remélem nem is lesz rá szükségem:)
L/28
Soha nem füveztem, nem iszom alkoholt soha, nem dohányzom. Elítélem az alkoholistákat, dohányost meg elviselem, ha nem kell a füstöt nekem is szívnom.Nem szedtem soha sem nyugtatókat:)
17L
a suliban sokan füveznek de én soha nem próbáltam még ki és nem is fogom.
a családban sajnos van valaki,aki alkoholista ,szerintem ha igazán akar valaki ,akkor le tud mondani az alkoholról,cigiről is.nem tudom elfogadni a kifogásokat.
a cigarettát is utálom,bár régebben többször rágyújtottam baráti társaságban.
nem szedek nyugtatókat,de anyukám igen.függőséget okozott nála és ettől várja a problémái megoldását.már nem tud nélküle létezni sajnos:(.
28 Nő
Fű: -régen csináltam 3 évig, aztán abbahagytam. Ha nem jó kezekben van, valóban kezdő lökés a lejtőn.
- nem ítélem el a droghasználókat. ( addiktológiai konzultánsnak készülök :) )( egész életben egy kisértés marad, hogy mi lenne ha...de itt jön be a tartás és akaraterő, mint ciginél és alkoholnál, vagy akár dohányzásnál)
- Dohányzás:fél éve nem dohányzom, elött 6 évig, miután abbahagytam a sportot. Szerintem akaraterő kérdése letenni, sokkal könnyebb szerintem mint bármelyik drogot vagy esetleg alkoholt letenni.
-alkohol: Népbetegség, sajnos közeli hozzátartozóm is szenved vele, én betegségnek tartom, sajnálom őket, ugyanúgy mint akik drogtól fekszenek egész nap bódultan. Szintén nem ítélem el őket. Nagy erő kell hozzá, de ezen is túllehet menni.
Nyugtató: sosem szedtem, még mikor orvos írta fel mert olyan életciklusban voltam, féltem hogy függőséghez vezet nálam(mint bárkinél), ellenben sok nyugtatófüggő ismerősöm kollegám van, akik nem is tudják, hogy függők. Normálisnak tartják, a napi 3 xanaxot, reggel délben este, plusz mikor valaki felingerli őket. Ez is súlyos függőséget tud okozni. Idáig sikerült nem beszednem soha, remélem nem is lesz rá szükségem. ( legális drog sztem)
28/NŐ/egészségügyi dolgozó/ :)
Nő(lány/ 15 éves
ööö... nem füvezem, de nem zavar ha valaki igen, attól mégleh teljesen jó fej (van is ilyen haverom) (sokan nem tudják, am de a fű és egyéb kábszerek nem mindenkire vannak ugyanolyan hatással pl.: van aki kifejezetten szarulérzi tőle magát( mármint közben :) ) Ja és egy használat után még senki nem szokikrá, csak nagyon feldobb és ha vége a hatásánbak nagyon kimerültnek érzed magad, ezért újra meg újra belövik magukat az emberek (vagy elszivna egy füveset) szóval ha am 0-án állsz akkor a fü felpörget 10-re de ha elmullik a hatása akkor -10 fogsz állni.ezért kell nekik a következő adag mert nagyon markáns a változás)
Úgyanúgy mint az előbbihez, nem nagyon zavar (én egyik sem vagyok)
Nem szedek és nem is szedtedtem. vélemény : lásd fentebb.
ui.: írtam, hogy nermzavar. pontosítok: nemzavar amág nem kell, hogy feltétlenül kapcsolatba lépjek vele, tehát pl.: ha egy résyzeges f@szi odajön hozzám és elkezd b@szogatni akkor már zavar
40/N
Első két kérdés: mindhárom dolgot butaságnak és feleslegesnek tartom. Fű, cigaretta és alkohol nélkül is lehet -sőt!- kiegyensúlyozott, boldog életet élni, fergeteges bulikat csapni. Nem beszélve a rengeteg kidobott pénzről és - mértéktelenül vagy hosszú évekig fogyasztva - az egészségkárosító hatásukról.
Anyukám és apukám nagyon hirtelen, egymás után haltak meg, teljesen összetörtem, de tovább dolgoztam, rokonaim nincsenek, hirtelen senkihez sem tartoztam, mindezt nagyon fiatalon. Gyakran lettem rosszul, szorított a mellkasom, légszomjam volt, kivert a hideg veríték, zsibbadtak a végtagjaim, reszkettem. A háziorvosom írta fel a nyugtatót, nehogy szívrohamot kapjak. Néhány hónapig szedtem (régen volt, már nem emlékszem pontosan, de talán 2-3 hónapról volt szó mindössze). Sem előtte, sem utána sosem szedtem nyugtatót. Hogy milyen hatással volt rám? Segített átvészelni egy nagyon-nagyon nehéz időszakot úgy, hogy helyt tudjak állni a munkahelyemen, fenn tudjam tartani az otthonomat, el tudjam látni a házi kedvenceinket, el tudjam intézni a szüleim halálával kapcsolatos feladatokat. Nem tudom - és ez nem túlzás -, hogy a gyógyszer nélkül élnék-e még.
22/l
- Hogyan viszonyulok? Kipróbáltam már és egyáltalán nem bántam meg nagyon jó volt! Véleményem szerint ha az ember egyszer egy hónapban füvezik attól semmi baja sem lesz bár azt, hogy valaki hetente szívja azt nem tartom túl okos dolognak
- 17 éves koromban kezdtem el cigizni butaságból, de most az az igazság, hogy nem is akarok leszokni pedig elég nagy akaraterőm van, de így jobb nekem! Nem ítélem el azt ha valaki cigizik, de szerintem lehet kulturáltan is cigizni és akkor talán a sok anti dohányos se sírna állandóan! Az a véleményem, hogy aki cigizik az a saját egészségét teszik kockára és ebbe ha valakinek nem a családja akkor ne szóljon bele!
-Alkoholról volt egy olyan időszakom mikor egy évig folyamatosan buliztam és akkor mindig berúgtam nem kicsit nagyon, de jól éreztem magamat és tudtam is magamról jó bulik voltak és sok jó barátot ismertem meg! (már egy éve nem buliztam) Nem hiányzik az alkohol és még a buli sem ez most egy ilyen időszak! Alkoholistákról elítélem, mert apám is az volt és bizony jó párszor rettegésben éltünk nehogy megöljön minket anyukám jó párszor a kórházban végezte végül apám bekattant meggyógyították és most éli az életét alkohol nélkül! Vélemény: Fel kell ismerni a betegséget és segítséget kell kérni még időben!
- Soha nem szedtem nyugtatót és ahogy ismerem magam nem is vennék be ilyeneket már így is elég sok mindentől függök nem akarok ebbe is beleesni!
Egyébként még a drogosokról és alkoholistákról szerintem ők lelki betegek emiatt fordulnak ilyen dolgokhoz, hogy elfelejtsék azt, ami belül nagyon fáj nekik lehet nem így van, de így gondolom!
15/L
Nem füveztem, és nem is akarom kipróbálni, mert van olyan ismerősöm, aki a mai napig nem heverte ki lelkileg az egészet.
Az alkoholról annyit, hogy gyűlölöm, tönkretette az életemet, a családommal együtt. Anyám és az apám is iszik, egyik jobban, mint a másik, én pedig idegileg teljesen kikészültem emiatt. Mondhatnám úgy is, hogy részegek között nőttem fel.
A szüleim dohányoztak is, bár az apám már leszokott. Anyum még mindig füstölög, és eléggé bosszant, amikor beleivódik a ruhámba meg a hajamba az a szag, de rosszabb ennél az, hogy ha nem kap cigit, akkor agresszív lesz mindenkivel.
Nyugtatók... nos, miután megpróbáltam felvágni az ereimet, úgy döntöttem, egészségesebb, ha inkább kiütöm magam a gyógyszerrel. Ha egy normális adagot beveszek belőle, körülbelül olyan vagyok, mint egy zombi, és ideig-óráig meg is marad ez a hatás, de tulajdonképpen ez csak arra jó, hogy ne legyen kedvem elővenni a konyhakést.
Fű: Még nem próbáltam, de többször rámjött, h szeretném kipróbálni, de sosem tettem, mert félek, hogy valami gondot okoz (pl. aki hajlamos rá, annak felszínre hozhat mentális betegségeget, és nem tudom, h én hajlamos vagyok-e rá...)
Nem ítélem el, aki mértékkel füvezik néha.
Dohányzás: Régen hülyeségből dohányoztam, de abbahagytam egyik pillanatról a másikra, és egyáltalán nem okoz nehézségeket. Azóta rosszul vagyok az undorító szagától is. Szerintem semmi jó nincs benne... nem nyugtat meg (más dologba is bele lehet magyarázni, hogy megnyugtat...:D), rossz az íze, büdös lesz a tőle az ember, és számtalan irányból rombolja az egészséget, ráadásul nemcsak a dohányosét,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!