Miért esek mindig vissza a depresszióba, miért nem múlik el?
Már pár éve végigcsináltam egy terápiát egy pszichológusnál. Utána jobb lett.
Azóta eltelt másfél év, és visszaestem. Most megint járok pszichológushoz, és pszichiáterhez is, gyógyszert is szedek. Ki lehet gyógyulni ebből egyáltalán?:( olyan reménytelennek érzem, szenvedek tőle..
Tudod én nagyon régóta cipelem ezt "kórt" és mikor rákérdeztem a pszichológusnál hogy van e olyan aki kigyógyult a depresszióból nekem azt mondta hogy nincs.
Élni lehet vele sőt kell is csak akár gyógyszerrel vagy terápiával elérhető egy olyan életminőség amely (az én esetemben) elfogadható.
Jaj ez rossz hír :(
Nekem azt mondták, hogy ki lehet belőle gyógyulni évek kemény munkájával. Szerintem is csak jobb lesz, teljes gyógyulás nem is lesz :(
A depresszió alkati kérdés bizonyos esetekben, erről szól Elizabeth Wurtzel: Prozac ország c. önéletrajzi könyve.
A depressziósok szenvedékenyebb alkatok, nehezebben viselik, érzékenyebbek a negatívumokra, a szenvedésekre, amik az élet velejárói. Scott Peck: A járatlan út c. könyve elején valahol, fontos igazságot fogalmaz meg: az élet nehéz. Ez nem rendellenes, hanem az általános állapot. Ami rajtunk múlik, hogy ezt elfogadjuk, s nem tekintjük mártíroknak magunkat, mert negatívumokat és szenvedéseket kell elviselnünk - mint mindenki másnak.
A másik, ami nagyot dobhat az életminőségen, hozzáálláson, ha tágabb szemszögből nézzük a világot, szellemi válaszokat keresünk, hogy mi az oka, hogy ilyen világban élünk, ahol sok szenvedés és igazságtalanság van - ami természetes módon elkeserít.
Isten létének felfedezésével, új megvilágításba és kontextusba kerül minden tapasztalatunk. Én személy szerint a Jézus által hirdetett Isten létezésének valóságában hiszek, és tapasztalom. Szorongó lelkialkatúként sokat segít is a nehézségek elviselésében. Isten a szenvedőkhöz és elnyomottakhoz, szegényekhez - akik Hozzá fordulnak, különös módon közel áll.
Jer.
„És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!