Paranoiás vagyok? Mit lehet tenni ez ellen?
Egyszerűen félek bárkivel is "kettesben" maradni, legyen az ismerős, barát, távolabbi családtag (a közelieknél nincsenek rossz érzéseim), bárki... Mindegy, hogy hol vagyunk, akár az utcán, akár lakásban, tök mindegy, lényeg, hogy ha nincs körülöttünk más félek, hogy a másik személy bántani fog, a fiúktól/férfiaktól jobban, hogy megerőszakolnak, megölnek, ilyesmi...De a lányoktól/nőktől is meg tudok ijedni, hogy előkap egy kést és leszúr vagy akármi. Ha megkínálnak valamivel sose merem elfogadni, mert mi van, ha tettek bele valamit. (és most nem bulikról beszélek, oda különösen nem merek járni) Annyi ilyet hallani és nagyon sokszor több éves, bizalmi(nak tűnő) kapcsolatokból történnek tragédiák úgy, hogy a másik a legkevésbé sem számít rá. Tudom, hogy a félelem nem óv meg a rossz dolgoktól (mondjuk, ha emiatt elővigyázatos vagyok az igen), de nem tudok nem félni. Ugyanakkor vágynék én az emberi kapcsolatokban, de nem bízok senkiben. A napokban történt, hogy a legjobb barátom akiben (azt hittem) maximálisan megbízok felhívott magához, mert elkezdet esni az eső és elfogott a halálfélelem meg rémeket láttam, közben semmi nem történt csak beszélgettünk, mint bárhol máshol. Meg a magán matektanárom is férfi és tőle is tökre félek, de nem megy a matek így a szüleim nem engedik, hogy otthagyjam, és egyébként is jól tanít mégis olyan rossz érzéseim vannak nála (de ha más lenne a tanár, akkor így éreznék). Szóval tudom, hogy ez beteges, de mit lehet ez ellen tenni? Mert akárhogy gondolkodok úgy érzem, hogy egyben jogos is a félelmem.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!