Milyen maradandó károkat okozhat az anorexia?
Figyelt kérdés
Vezethet meddőséghez?
Azt tudom, hogy kórosan alacsony súlynál elmarad a menstruáció, de ha a beteg visszahízik, akkor visszajön. Hosszútávú anorexia okozhat teljes meddőséget? Ha igen, miért, hogyan?
Nagyon köszönöm!
2016. máj. 23. 19:20
1/4 anonim válasza:
Igen okozhat. Az ovulációra, ciklusra ható hormonok nagyrésze szteroid típusú, azaz zsír kell a szintézishez, működéshez (ezt most szépen leegszerűsítettem így), ebből következik a menstruáció elmaradása is.. Teljesen felboríthatja az anorexia a hormonegyensúlyt a szervezetben.
3/4 anonim válasza:
nekem huszonévesen csontritkulásom van, azt mondták, olyan a csontozatom, mint egy nyolcvan évesé és simán eltörhetem a gerincem
hogy meddő vagyok-e azt nem tudom, ha igen annak csak örülök. de attól, hogy nincs menstruációd, még teherbe eshetsz
nagyon súlyos esetben szív és agykárosodást is okozhat meg persze halált
4/4 anonim válasza:
meg mindenféle más belső szervi károsodást, pl. vese, máj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!