Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyógyszerfüggő vagyok, segítsé...

Gyógyszerfüggő vagyok, segítség! Van megoldás?

Figyelt kérdés

3 éve nyugtatószer függő vagyok, főleg benzodiazepinek. ( Xanax, Frontin, Medazepam). Alkoholt is fogyasztok, nagy mértékben, de nem mindennap. Próbáltam csökkenteni, de valahogy mindig visszaesek. Van megoldás erre??

Szeretném végleg letenni, de eddig nem ment. Van, amikor elvagyok napi 3x1 mg Xanaxon, de van amikor ( nem tudom az okát) többszörösét beveszem. Egészségemre egyelőre nem káros, de hosszú távon ebbe bele fogok halni...

Az orvost felírja, amikor kell, de sosem annyit amennyit szedek és idő előtt elfogy, és akkor meg epileptikus rohamok törnek rám, de neki sem merem bevallani, mert félek, hogy akkor kórházba utal..

Nagyon kérem, segítsetek nekem! Mit tegyek??

2016. máj. 20. 19:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
5%

Ekkora akaraterővel, javaslom a hasist,a kokaint, a heroint.

Ha ezeket megtapasztalod. Bár csak a xanaxról kéne

leszoknom.

2016. máj. 20. 19:17
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha ezt te is belátod, hogy a te életviteled nem normális (márpedig belátod, különben nem kértél volna segítséget), akkor, nem értem, mégis mire vársz? Tényleg le akarod tenni, vagy csak álmodozni szeretsz erről? Hát le a netről és irány az orvos! A kórházba nem hülyeségből fog elküldeni, le legyél már ilyen gyerekes.
2016. máj. 20. 19:38
 3/13 anonim ***** válasza:
Szia, hasonló helyzetbe vagyok hozzád, ha van kedved, írj privátot!
2016. máj. 20. 19:48
 4/13 anonim ***** válasza:

3 év alatt azon kellett volna munkálkodnod, hogy az ok, amiért szeded eltűnjön. Ha megváltoztatod az életviteled, kizárod a negatív dolgokat, akkor örömmel tennéd le.

Én is elég sok gyógyszert szedtem, és mikor már úgy éreztem, hogy minden rendbe jött, csökkentettem, majd végül elhagytam teljesen. Azóta se szedtem egy szemet sem.

Az alkohol és a gyógyszer nem fogja megváltoztatni a gondolkodásod, megszüntetni az okokat.

Nyugodtan kérjed a pszichiáter segítségét, hogy leszoktasson, de ő nem fogja megoldani a problémáidat.

2016. máj. 21. 00:39
 5/13 anonim ***** válasza:
86%
Én xanax függő vagyok 8 éve. Alváshoz 6mg SR és még 2mg-kell. Nekem még egyetemi évek alatt kellett, mert nem tudtam aludni, azért kezdtem el szedni. Azóta én 13-szor próbáltam leszokni, de sosem sikerült. Aztán megváltozott az erről alkotott véleményem, ami azon alapszik, hogy elfogadom, hogy nagy mennyiségben szedem, de kizárólag alváshoz, s így együtt élek vele. Olyan, mintha más vérnyomás-csökkentőt szedne, csak én mást. Ha úgy adódik, akkor nappal is beveszem ha elvonást érzek. De így nem aggódom azon, hogy beveszem, nem lesz bűntudatom, úgy tekintek rá, mint bármely más bogyóra. Kitűnő lettem az egyetemen. Ami a hátulütője az az, hogy a memóriám nulla, nehezen tanulok, most másik egyetemre járok mester szakra és ha elérem a 2-est, akkor örülök. Viszont folyamatosan járok évek óta addiktológushoz, pszichiáterhez. Azt meg ne gondold, hogy "egészségedre nem káros", ennyi idő is bőven elég hozzá.
2016. máj. 21. 09:49
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Bizony,keresned kell egy jó pszichiátert,aki segít a leszokásban. De mindenképp keress egy pszichoterapeutát is,az okok felderítésére,feloldására. A legjobb lenne,ha ezt egy személyben tudná vállalni valaki. Vannak olyan pszichiáterek,akik vezetnek pszichoterápiát is,csak keresni kell,mert nem annyira sokan vannak. Emellett vannak direkt függő betegekre specializálódott orvosok,pszichológusok is. Jól kell megválasztanod kihez/kikhez fordulsz segítségért ez ügyben. De a jól megválasztott szakemberek is csak részlegesen tudnak segíteni,a siker másik fele a te kezedben van,a te elszántságodon,akaraterődön,kitartásodon múlik. Nem lesz könnyű ez a folyamat,de már sokan sikeresen végigjárták ezt az utat,úgyhogy nem lehetetlen. Én sok sikert kívánok neked,légy nagyon tudatos,erős,és meggyógyulsz.
2016. máj. 21. 11:56
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ennek előbb-utóbb kórház lesz a vége.. Kb. 2 hónap bennfekvés, amíg kezelik az elvonási tüneteket és lecsökkentik, majd elhagyják a gyógyszereidet.
2016. máj. 21. 19:15
 8/13 anonim ***** válasza:
En legalabb 10 eve fajdalomcsillapitokat szedek (fizikai oka van nem gyogyithato) de sokszor tobbet mint amennyi elo van irva. Nem tudom hogy teljesen fuggo vagyok-e de mivel oka van annak hogy szedem megnyugtat a dolog . ettol fuggetlenul azt hiszem nem akarok leszokni rola. Nagyon beteges voltam egesz eletemben es ez a gyogyszer ha elegendot (tehat tobbet az eloirtnal) veszek be akkor ad egy idore egy energiatoltetet (high) es el tudok vegezni olyan dolgokat , munkakat amikhez egyebkent nincs erom. Nem vagyok mar fiatal nem gondolom hogy barkinek artok vele, nekem jo igy. De aki le akar szokni az vegye komolyan es probaljon megtenni erte mindent.
2016. jún. 20. 11:14
 9/13 anonim ***** válasza:
Sürgős addiktológiai szakellátás kell, mert az alkoholgondok benzodiazepinekkel nem alkotnak túl kellemes elegyet. Ha anyagilag megteheted, javaslom dr. Csernus Imrét.
2016. jún. 22. 23:03
 10/13 anonim ***** válasza:
Szia! Nagyon bízom benne,hogy sikerült valahogyan letenned a gyógyszert . Az én testvérem pár hónapja halt meg nagyon nagyon fiatalon,pontosan ezek miatt a dolgok miatt. Hirtelen szívhalál! Kérlek mielőbb menj el egy addiktológushoz,aki segít megszabadulni ezektől a mérgektől!
2016. nov. 12. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!