Mentális problémának minősülhet ez?
18 éves fiú vagyok. Naponta felettébb sokszor előfordul, hogy bizonyos helyzetekben, teljesen akaratlanul, elkezdek úgymond képzelődni egy 3 éves lányról (akit a sajátomnak vélek) és a macskámról. Azonban mindketten, számomra "aranyos", hízelgő hangon beszélnek, és a macskámat ilyenkor sokszor látom úgy viselkedni, mint egy embert. Legtöbb esetben olyan erős ez az akaratlanul kialakult fantázia, hogy majdnem látom őket a valós térben.
A macskám ténylegesen létezik egyébként, viszont a nagymamámnál él, így ritkán látom.
Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget.
És ezen kívül semmi bajod? A sulival minden oké? Éjjel tudsz aludni?
Azt írtad, hogy úgy véled a kislány a saját lányod. Szerintem a megoldás talán ebben rejtőzhet.
Nem szedek gyógyszereket. Az iskolában úgymond nincs baj, mert eléggé hamar és könnyen fogom fel a dolgokat, viszont a tanulási kedvem és a jövőt illető motivációm drasztikusan alacsony lett egy ideje. Egyáltalán nincs kedvem semmihez. Öngyilkos gondolataim naponta vannak többször is akár.
A kislányt a lányomnak képzelem, viszont anyát nem látok mellette, ez nem tudom mennyire számít.
Szerintem fontos lehet, hogy nincs mellette anya. És maga a képzelődés mennyi ideig tart.
Én arra gyanakodtam, hogy talán valami gyógyszer mellékhatása, mert az nem mentális probléma, de neked valószínűleg tényleg valami agyi dolog miatti hallucinációd van. Azt el tudod mondani, hogy miről beszélgetnek?
De szerintem nagyon nem kell aggódnod, mert az már nagyon pozitív, hogy tudod, hogy ez nem a valóság, tehát van betegségtudatod. Így a skizofrénia ki van zárva. :)
Amúgy az utolsó vagyok megint.
Nos általában ezek ilyen akaratlan villanások, egy-egy szituációban. Általában nekem kedves, aranyos dolgokat mondanak, vagy aranyosan megdorgálnak, és ugyanez van kettőjük között is. Ilyenkor persze a lányom szokta megszídni a macskát.
Ezek néha csak így bekattanak, ilyen "flash" szerűen, mintha képzelődnék vagy álmodnék pár pillanatra és akkor látom őket, a lányomat is. Nem tartanak olyan hosszú ideig, maximum 2 másodperc. Mindig a helyzethez illően beszélnek. Például ha anyum azt mondja, hogy vigyem le a szemetet, a lányom a fejemben utánozza a saját hangján és beszédstílusával:"vidd le a szemetecskét te gyermekecske." Elméletileg a lányom de nem teljesen apa lánya kapcsolat van köztünk néha úgy akar viselkedni, mintha az anyám lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!