Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez is a klausztrofóbia egyik...

Ez is a klausztrofóbia egyik fajtája/ tünete?

Figyelt kérdés

Hivatalosan orvosilag nem vagyok diagnosztizálva klausztrofóbiával, de szerintem az emberek jelentős része csak észrevezi magán. Soha nem szállok be liftbe, amikor valaki van velem és nagyon muszáj, beszállok. Szobámban csukott ajtónál, ablaknál nem vagyok rosszul, de ha az a gondolat jon, hogy én innen nem tudok kijönni, pánikba esek. egyszer munkahelyemen beragadtam a wc-be és kapkodtam a levegőt, hang nem jött ki a számon, remegett kezem lábam és még utána is órákig.

Ezt már jó ideje felfedeztem magamnál, viszont amit eddig nem, hogy a filmekben megjelenő bezártságot sem bírom végignézni. Inkább ijedek meg x-szer szörnyektől, brutalitást végignézve, minthogy lássam, hogy valaki bent ragad egy kis helyen és nem tud kijönni. Nem bírom egész egyszerűen végignézni a filmekben. Nem tudom, meddig tekerjem, hogy átjussak rajta és hogy ne maradjak le infóról. Van egy film, ami egy koporsóban játszódik. 2 percet bírtam ki belőle. Ténylegesen felállok ilyenkor a filmtől, járok egyet, nem tudom már csak a gondolatot se elviselni

Ez is egy fajtája lehet a klausztrofóbiának?

2016. máj. 5. 13:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Talan. Csak enyhebb valtozatban.
2016. máj. 5. 14:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is klausztrofóbiás vagyok, és azt kell mondjam, igen, valószínű nálad is a dolog. Én mondjuk filmekben pont nem feszengek liftbe szorulásokon pl, de liftbe semmi pénzért nem szállnék, soha. Ha a 20-adikra kell fellépcsőzni, akkor oda is felmegyek, pedig nem vagyok egy nádszál alkat, sem túl sportos. :D A megszokott környezetben normális, hogy nem zavar, ha ajtó-ablak csukva van, de pl szállodában te is ajtóhoz közelebb eső ágyat választod, nem? :)
2016. máj. 5. 14:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát ha így szét lennének szórva egszemélyes ágyak, furcsa mód nem. Ha ajtónál lennék, túlságosan azt hinném, hogy kint vagyok a szobából. De ha egy darab kétágyas van, akkor az ajtóhoz közelebbit választanám.
2016. máj. 5. 15:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez valódi fóbia. Egy megfelelően kiképzett terapeutával gyorsan túl juthatsz rajta.

https://www.youtube.com/watch?v=vzGIQczkwwo

2016. máj. 5. 17:42
 5/5 anonim ***** válasza:
igen, sanszos a klausztrofóbia enyhe verziója, de most mégis, mi történik ha nem nézed meg a koporsós filmet? semmi. Én se nézném meg, minek csinálnak ilyen hülye filmet. Ha nem szállsz liftbe, az direkt jó a keringésednek, mert sportolsz. A lakást sajnos muszáj zárni, éjszakára mindenképp. Szerintem ez az a foka a klausztrofóbiának, amit saját magad kontrollálni tudsz.
2016. máj. 6. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!