Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak, ha már a...

Mit csináljak, ha már a mentális betegségemről sem írhatok?

Figyelt kérdés
Mert törlik. És ez dühít. Mert ha mást nem, de legalább kicsit kiírhatnám magamból. De ezt sem lehet. Helyette a kommentelők orvoshoz küldenek. Jobb esetben. Nem hatja meg őket, hogy már voltam. A kommentelők más része szimplán csak azt akarja, hogy megdögöljek, vagy feljelent.

2016. máj. 4. 15:39
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Közben már válaszolgattam ezekre. Jártam pszichológushoz, gyógyszert szedek. Semmi mást nem várok, mint ha egy kérdést felteszek, akkor azt ne töröljék, hanem kapjak rá választ. Valamit, ami előre visz. Nem mindenki ezt várja itt? Ja igen, paranoiás vagyok egy kicsit.
2016. máj. 4. 21:25
 22/22 anonim ***** válasza:

Szia, most olvastam a kerdest, ha meg olvasod:

En egy olyan modszert ajanlok, amihez MAGADON kell nagyon sokat dolgozni, es nem egy "setagalopp", egyaltalan nem kellemes, raadasul hosszu kitartast is igenyel... De egyaltalan nem nehez, sztem...

Jo hir, h valtoztatni AKARSZ, mert akkor meg is van az eselyed, h sikerüljön!! En leginkabb kineziologust vagy hipnotizört javasolnek - de fontos, h megbizz benne, elötte ismerd meg, es segitönek erezd, mert sajnos sok a kokler ezen a területen...

Ha esetleg ismered az agykontroll nevü modszert, äk forgalmaznak egy "Önkorlatozo hiedelmek megvaltoztatasa" c. kazettat. Ezt meditacios allapotban erdemes meghallgatni, ami kb egy elalvas elötti, ellazult allapot. De ha magadtol el tudsz jutni ebbe az allapotba, ugy is jo. Tartalmilag a következökröl szol: elöször vedd szamba a rossz szokasodat. Itt persze ne elvezd, hanem tenyszerüen, h rosszul erzed magadat, amiert igy erzel. Az igy erzö ened-töl akar el is bucsuzhatsz, hiszen ezen valtoztatni fogsz. Utana a következö utasitas a kazettan, h vedd szamba, mennyi jotol fosztott meg ez a rossz szokasod. Ezekre a kerdesekre sztem erdemes hosszabb ideig felkeszülni, minel többet összeirni (pl. rossz erzest okoz, ugye milyen jo lenne normalis szexualitasunak erezni magad es hasonlok, minel reszletesebben). Ezutan az jön, h elhatarozod, h hogyan tovabb es ehhez tartod magad! Meg alfa allapotban ateled, h "uj" ember vagy, elvezed, h normalisan gyereknek latod a gyerekeket es ilyenek, korosztalyod irant pedig vonzalmat erzel es kerek a vilag, vegre önmagad vagy! Minel több erzekszervvel erdemes atelni (latni, hallani, tapintani...).

Ezutan jön az egyik legnehezebb resz: tudd, h a szokas,mint energia sajnos a megszokott uton hajlamos "jarni", ezert eleinte kifejezetten iranyitanod kell az erzelmeidet. Azaz, amikor eszreveszed a legkisebb jelet a korabbi erzesnek, azonnal gondolat STOPPP...! Es tudatosan masra iranyitod, ugyanis Te vagy a testednek a fönöke, tehat lehetseges. Pl. egy karkötöt, karra kötött madzagot morzsolgatsz vagy tudomisen, egy amulettet hordassz a zsebedben, azt nezegeted...stb, ezt tervezd el magad, ami szted ilyenkor a legjobb "potszer" avagy figyelemelterelö. Elvileg az elsö 21 napban, de a biztonsag kedveert inkabb több, inkabb egy honapban nagyon szigoruan figyelj erre! Ha "visszaesel", ujra kezdd az 1 honapot. 1 honap utan mar könnyebb lesz, mar sosem lesz olyan, mint most!

A kazetta meghallgatasa elött (ami helyett amugy magadnak is csinalhatsz a leirtak szerint egy felvetelt, szep zenei alafestessel) nagyon at kell gondolni, amire majd a kazetta hallgatasakor fogsz gondolni, mert alfaban hatvanyozottaban hat es ugy hatasosabb! Emiatt sztem jobb is a sajat felvetel, mert akkor felveheted az összes gondolatot, amit akarsz. Fontos, h "nem, ne sem, se, -talan, -, telen" szavak es kepzök nelkül fogalmazd meg, tehat arrol szoljon, amit AKARSZ es NE arrol, amit nem akarsz!

Es meg a Te problemadra kifejezetten javaslom keresni a miert-et, mert ez eleg ritka, es ennek oka van - sajn ilyesmik kisgyerekkorodbol erednek. Ha rajössz erre, akkor gyakran spontan, magatol is megoldodik ilyesmi!

Gyerekkorodat atgondolni, h mi (ki) valthatta ezt ki. Gyakran alomban jutnak eszebe az embernek ilyenek... DE kineziologus vagy hipnoterapeuta sztem sokkal gyorsabban segithet! Ne szegyelld a problemadat, hanem erezd magad batornak, HA ele mersz allni, mert ezen valtoztatni szeretnel. (Ki is mondhatod, h szegyelled, de nagy batorsag kell erröl beszelni es jogosan batornak erzed magad!) Ez lenne a legrövidebb es egyben leghasznosabb ut is, amivel leghatasosabban valtoztatni tudsz ezen a probleman, tehat hajra!!!

Azert jo tudni az okot, mert miutan latod magad gyerekkent, h azok a hatasok ertek, latni fogod, h valojaban nem Te vagy, aki igy erez gyerekek irant, ezek nem a te igazi erzeseid, hanem ez egy külsö alarc, amit masok huztak rad, amit a sajat dönteseddel barmikor letehetsz. Innen sokkal inkabb a sajat eletedet eled.

Ha gyogyszereket kell szedned, szedd, ez nem akadalya. Ha pedig nem javasolja pszichologus a meditaciot (asszem skizoknak nem javasolt?, vagy közülük nem mindenkinek), akkor egy külsö segitövel erdemes ezt megcsinalni, elötte persze ezt megbeszelve , akar a pszichologus is ott lehetne. Tehat nem egyedül vagy a helysegben, van ott vki, aki mellett nyugodtan el tudsz lazulni, de megis ott van, es kepes segiteni, ha barmi lenne. (Emiatt is hipnotizör, kineziologus jobb megoldas, mint egyedül.)

2016. máj. 19. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!