Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meg fogok őrülni?

Meg fogok őrülni?

Figyelt kérdés

Múlt évben szerintem elég depressziós voltam,amikor elvesztettem a legjobb barátnőmet, aki gyakorlatilag az egyetlen volt, nagyon egyedül maradtam.Meg hozzájárult még 1-2 dolog is.

Aztán azt hittem találtam egy igaz barátnőt és kezdtem kijönni ebből az egészből, újra pozitív lenni amkikor cserben hagyott pár hónap múltva és most megint nagyon egyedül érzem magam néha.

Rengeteget olvasok, már kiskoromban is szerettem, még mindig nem múlt el ez az érzés.

Viszont kb.ez az egyetlen amit szeretek, semmi nem hoz lázba, utálok az iskolában lenni, sokszor nagyon idegesítenek az osztálytársaim, alig várom hogy hazaérjek.

De itthon is csak olvasok a szobámban, néha kimegyek a kertbe vagy a elmegyünk néha ide-oda túrázni a családdal.És rajtuk kívül csak egy ember van akivel szivesen beszélgetek.

De sokszor van(főleg mostanában) olyan semmilyen hangulatom, ami mindennél rosszabb, mintha semmi nem érdekelne, olyan szürke lenne minden.Néha azon is elgondolkodom hogy mi értelme az egész életnek, szerintem már annyi könyvet olvastam hogy lassan kezdek bele bolondulni, a saját életemnek nem látom értelmét.

Persze nem hagyom el magam, meg tanulni is szoktam, elég jó tanuló vagyok, van egy célom is, egy állás amit el akarok érni, de ennyi, semmi más értelmet nem látok benne.

Ráadásul sokszor gondolkozom azon is hogy minek küzdeni, lehet hogy meg se fogom érni az öregkort, mert ha így haladunk, tönkreteszik az emberek a Földet mire megöregszek.

A másik meg az hogy ha tömegben vagyok(néha itthon is) elfog egy furcsa érzés a fejemben, nem szédülésnek mondanám.Aki kapott már agyrázkódást az tudja mire gondolok amikor azt mondom hogy olyan, mintha egy álomban járnék.Tudom hogy ki vagyok, kik a családom, mindenre emlékszem,de olyan mintha csak egy álomban járnék, mintha víz alól nézném az egészet, olyan tompa lesz minden, nem nagyon tudom megmagyarázni.Ilyenkor általában meg szoktam állni, leülni vagy nekidőlni valaminek, becsukni a szemem és pl.elmondani az aznapi órarendemet vagy bármit amivel lekötöm az agyam.Ezt egyébként azóta tapasztalom mióta agyrázkódásom volt, aznap meg is röntgeneztek de azt mondták nem látnak károsodást szóval elengedtek.

Viszont lassan bemesélem azt magamnak hogy halálos beteg vagyok meg biztos agydaganatom van, és néh azt veszem észre hogy a saját halálomon gondolkodom.Persze ez amiatt is lehet hogy nem kapok elég szeretetet/figyelmet vagy amiatt hogy mostanában elég sok rokonom kapott rákot, és ezért merengek ezen ilyen sokat.

De igazából szinte mindenen szoktam merengeni, szóval már meg se lepődök...

De ezek miatt így összességében úgy érzem mintha kezdenék megbolondulni, főleg esténként elalvásnál fog el ez az érzés amikor túl sokat szoktam gondolkodni mindenen.

Szerintetek tényleg megbolondultam? Vagy csak a korommal jár?

17/l

2016. ápr. 30. 17:54
 1/10 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy vagyok vele min Te.

És én is úgy érzem, hogy meg fogok örülni.

2016. ápr. 30. 18:07
 2/10 anonim ***** válasza:

Én remélem, hogy nálad elfog múlni. :)

Nálam sajnos már nem fog. :(

2016. ápr. 30. 18:10
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden fiatal átmegy a magányon, depresszión, ezen a "megbolondulok" érzésen, csak ki könnyebben, ki nehezebben talál rá az útjára. Ne azt nézd, hogy mit csinál más, hanem hogy mi az ami jó neked. A tömegben igyekezz elfogadni, hogy ők csak emberek. Még nem tudod, hogy ki vagy, még csak azt hiszed, hogy tudod. Igyekezz ne pánikba esni váratlan helyzetben. Vedd be a "lesz..rom" tablettát, és old meg problémát. Mivel sokat olvasol értékes személyiséget kovácsolsz össze magadnak az évek alatt.
2016. ápr. 30. 18:36
 4/10 A kérdező kommentje:

#1 sajnálom:( de miből gondolod hogy nálad nem fog elmúlni?

#3 Hogy érted hogy a tömegben fogadjam el hogy ők is csak emberek? Nekem nem nagyon van bajom ezzel, elfogadom.

Hát nem tudom, biztos a többiek is átélnek valami hasonlót, de valahogy olyan kiegyensúlyozottnak tűnik mindenki a környezetemben:/

2016. ápr. 30. 18:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Abból gondolom, hogy már 23 éves vagyok és nem nagyon tudok már változtatni magamon. Lehet, hogy már alapból is ilyen vagyok. :(
2016. ápr. 30. 18:50
 6/10 A kérdező kommentje:

Szerintem nem vagy annyira öreg, az még nem vészes:)

És veled is ugyanez van mint velem vagy valami hasonló?

2016. ápr. 30. 19:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, nekem is hasonló gondjaim vannak és én is szinte minden eltudok gondolkozni.
2016. ápr. 30. 19:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk az még szerintem nem nagy baj ha mindenen el tudsz gondolkodni, lehet tényleg csak ilyen a személyiséged.Amikor nagyon zavar próbáld elterelni a gondolataidat, nekem ez be szokott válni, olvasással vagy ha gondolod filmezéssel:)
2016. ápr. 30. 19:30
 9/10 anonim ***** válasza:
48%

Köszönöm. :)

Megfogadom a tanácsodat. :)

2016. ápr. 30. 19:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Úgy értem, hogy szerintem tömegnél túlgondolkodsz, megfeszülsz, és kiváltasz egy ilyen kezdeti pánikroham szerű szédüléses zavart, ami nem kellemes. Ezzel valami olyasmit akartam mondani, hogy lazíts a gondolataidon, megfelelési vágyadon. Nagyon kevesen lesznek életed során, akiket a barátaidnak tudhatsz. Aki viszont nem a barátod, hanem csak a haverod, osztálytársad, kollégád, ivócimborád, ..stb. nem kell teljes mértékben megfelelni, és nem szabad túlságosan megnyílni, mert csak visszaélnek vele. Ők jönnek mennek. Neked szerintem jelenleg hiányzik egy olyan ember, akivel megbeszélhetsz olyan témákat, amiket édesanyáddal sem akarsz, de nem találod a tömegben.
2016. ápr. 30. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!